Politika 26.09.2020.

Selak: Veze Srbije i Srpske će biti još čvršće

ČITANJE: 1 minuta

Saradnja Srpske i Srbije svih ovih godina dala je odlične rezultate i predstavljala oslonac razvoja, a ta saradnja će u budućem periodu biti još čvršća, a veze još jače, poručio je predsjednik SPS-a Goran Selak povodom godišnjice potpisivanja Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske.

Republika Srpska i Srbija su 26. septembra 2006. godine potpisale Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama, koji je za cilj imao obnovu ratom pokidanih veza među srpskim narodom.

“Mnogi zajednički projekti, zajednički pristup regionalnim i međunarodnim temama, stalno jačanje saradnje u svim oblastima i zajednički rad i razvoj obilježili su period iza nas. Stav SPS je da su sve to temelji na kojima moramo dodatno razvijati i jačati kontakte i saradnju sa Srbijom i ta saradnja će svakako biti još jača, a veze još čvršće u predstojećem periodu. Veze naroda Srpske i Srbije su neraskidive bez obzira na sporazume i granice, ali potpisivanjem i realizacijom Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama postignuta je odlična saradnja na institucionalnom nivou koja je dala konkretne i veoma dobre rezultate i to treba dodatno da jačamo i unaprijeđujemo”, poručio je Selak.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: Goran Selak