Vijesti 18.01.2023.

SELAK: Vječna slava junacima palim za slobodu

ČITANJE: 1 minuta

Svečanom akademijom i parastosom palim borcima obilježeno je trideset godina od osnivanja Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske. Lider Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, nakon akademije istakao je značaj obilježavanja nacionalnih jubileja, naročito onih koji su vezani za Vojsku Srpske i odbrambeno – otadžbinski rat.

“Pripadnici elitne Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske dali su nemjerljiv doprinos u odbrani Republike Srpske i naše slobode. Prva gardijska brigada je junačkim podvizima, ali i čojstvenim odnosom prema svima, zauvijek osvijetlila obraz našeg naroda i Republike”, izjavio je Selak nakon dirljive akademije.

Organizotor akademije, Udruženje gardista, proslavilo je danas krsnu slavu Bogojavljenje, prisjetivši se svih saboraca koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

“Više od trideset hiljada najboljih sinova našeg naroda utkalo je svoje živote u slobodu u kojoj danas živimo. Dužni smo prema precima i svim junacima, da mukom stečenu slobodu sačuvamo, mir bezrezervno štitimo, a pokoljenja koja stasavaju da naučimo kolika je žrtva podnesena da bismo danas živjeli svoji na svome. Samo ako budemo cijenili žrtvu, znaćemo i sačuvati ono što danas imamo”, zaključio je lider SPS-a.

Oznake: Goran Selak