Vijesti 25.05.2017.

Selak zbog Željke Cvijanović „evakuisao“ Melanijin kip!

ČITANJE: 2 minute

Samouki banjalučki vajar Stevo Selak je zbog nedavnih medijskih napisa i prozivki sa društvenih mreža, da u krugu Tvornice obuće „Bema“ pravi statuu premijerke RS Željke Cvijanović, premjestio nedovršeni kip Melanije Tramp u svoje dvorište u naselju Paprikovac.

Selak kaže za SrpskaCafe da je neosnovano prozvan da glava kipa Melanije Tramp, prve dame SAD liči na Cvijanovićevu, te da sve nije fer prema predsjednici Vlade Srpske i prema njemu.

– Oni su gledali model ili univerzalnu glavu od koje ja mogu napraviti bilo kakvu. To mi kvari posao na pravdi Boga i to me je dobrano iznerviralo. Ipak, već sada ljudi u mom dvorištu, gdje završavam rad, mogu vidjeti da je u pitanju kip Melanije Tramp a ne premijerke – navodi Selak.

On se nada da će kip Melanije Tramp na kraju biti postavljen i otkriven u krugu preduzeća „Bema“.

– Ovo će biti najbolji kip koji sam napravio. Biće kao voštana figura i obojen u originalu. Završiću ga za nekoliko dana, a utrošiću oko 200 kilograma vajarskog gipsa i nešto željeza koje je bilo potrebno da ga učvrstim – poručuje naš sagovornik.

On kaže da su ga ovih dana obišle brojne ekipe novinara iz Hrvatske, koji su potvrdili da kip stvarno liči na Melaniju Tramp.

Selak je ranije za naš portal rekao da ženu predsjednika SAD Donalda Trampa radi prema njenim savršenim mjerama 90-60-90 i u prirodnoj veličini.

– Visoka je 178, a sa štiklama 186 centimetara. U radu koristim vajarski gips koji je fenomenalan za oblikovanje. Moram reći da je Melaniju teže raditi od Donalda, jer žene imaju više oblina – objasnio naš sagovornik.

On je tada podsjetio da je ideja o pravljenju Melanije u Banjaluci nastala tokom nedavnog gostovanja na ATV-u, kada je direktor tvornice obuće „Bema“ Marinko Umičević predložio Selaku da napravi prvu damu SAD pred tom firmom.

Stevo Selak je poznat široj javnosti, jer je ranije u Banjaluci napravio kipove predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika SAD Donalda Trampa.

On u svom dvorištu u naselju Paprikovac ima i skulpture grčkog filozofa Sokrata sina Mateja i samog sebe, a planira da u budućnosti izvaja i svoje roditelje.

Poznat je u Banjaluci i po svojim ispovijestima o tome kako je preživio tri kliničke smrti i dva opasna tumora na unutrašnjim organima. O svemu je pisao u svojoj “Knjizi života”, koja je prevedena na nekoliko svjetskih jezika, a čita se i u Rusiji.

Nedavno je objavio i proročku knjigu “Zapisano u vremenu” u kojoj prognozira šta će se u BiH i svijetu dešavati od 2035. do 2045. godine.

(srpskacafe.com)