Politika 15.09.2021.

Selaković: Izlaz iz krize mora da bude u komunikaciji

ČITANJE: 1 minuta

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je, povodom poziva Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara državljanima BiH da ne putuju u Srbiju poslije hapšenja Edina Vranja, kako ne želi da vjeruje da je neko spreman da ugrožava odnose dvije zemlje zloupotrebom ovakvog slučaja.

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara državljanima BiH pozvalo je državljane BiH koji su “na bilo koji način bili uključeni u odbranu BiH od 1992. do kraja 1995.” da ne putuju u Srbiju nakon hapšenja Vranja.

Selaković smatra da izlaz iz ove krize mora da bude u komunikaciji, te da hapšenje državljanina BiH osumnjičenog za ratni zločin nije ništa novo i da su to situacije koje su se dešavale i ranije.

“Svakako da naša komunikacija sa Ministarstvom inostranih poslova u Savjetu ministara postoji, ali i na ovom primeru možete da vidite razlike koje postoje u samom vrhu BiH. Vi ste čuli jednu izjavu od dva člana Predsedništva /BiH/, drugu izjavu od trećeg člana Predsedništva. Sve je to isuviše komplikovano”, rekao je Selaković za RTS.

On je istakao da je Srbija posvećena miru i stabilnosti i da će ga graditi mukotrpno i strpljivo kada je riječ o cijelom regionu.

Selaković je pozvao sve Srbe, gdje god to žele i mogu, da danas istaknu srpsku trobojku, da se ponose svojim srpskim rodom, svojom Srbijom i epublikom Srpskom, svojom prošlošću, da stvaraju u budućnost i ponosno potomstvo.

(Srna, E.M)