Region 02.08.2021.

SELAKOVIĆ: Srbija zna šta joj je činiti ako Priština prekrši Vašingtonski sporazum

ČITANJE: 1 minuta

Beograd se svoje obaveze da se uzdrži od kampanje za otpriznavanja nezavisnosti tzv. Kosova, drži i držaće je se, ali ako obaveze budu prekršene sa druge strane, znamo šta nam je činiti, poručio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Selaković je, na pitanje da li je tačno da 10-ak država spremno je da povuče svoje odluke o priznanju Kosova, ukoliko Priština krene u proces ponovnog priznanja, odgovorio da je Beograd lojalan partner i odgovoran prema onome što se dogovori, prenose agencije.

– Vašingtonskim sporazumom je uspostavljen dogovor da Beograd ne vodi kampanju otpriznavanja, niti da se Priština prijavljuje za članstvo u međunarodnim organizacijama ili da vodi novu kampanju priznavanja. Mi se svoje obaveze držimo i držaćemo je se, a ako one budu prekršene sa druge strane znamo šta nam je činiti – rekao je Selaković u Nišu.

On je podsjetio da je i predsjednik Srbije rekao da niko ne treba da potcjenjuje moć i snagu, zbog toga što su pribrani, rade svoj posao, ćute i ne talasaju mnogo.

– Ono što je svima jasno je da, kada se sa Beogradom nešto dogovorote to se ispunjava i tako će biti u budućnosti – dodao je Selaković.

(SB)