Vijesti 02.05.2016.

Selefije na Vaskrs teže povrijedile trojicu Srba

ČITANJE: 1 minuta
zenica zatvor
Više lica povrijeđeno je u tuči između zatvorenika u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, rečeno je danas Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Zeničko-dobojskog kantona.

U MUP-u navode da se tuča dogodila juče, a povrijeđeni su zbrinuti u zeničkoj bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama, napadači, od kojih su neki pripadnici selefijskog pokreta, teže su na Vaskrs povrijedili trojicu zatvorenika Srba.

Sarajevski portal “Vijesti” objavio je da su trojica osuđenika srpske nacionalnosti koji izdržavaju kazne za ratne zločine u Kazneno-popravnom zavodu Zenica zadobila teške povrede kada ih je kasno popodne u njihovim ćelijama napala grupa osuđenika Bošnjaka.

Prema pisanju ovog portala, napadnuta su braća Nenad i Predrag Bajić, te Siniša Babić, koji su zadobili povrede glave, zbog čega su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Svi su izvan životne opasnosti.

Uviđaj na mjestu događaja izvršio je dežurni kantonalni tužilac Sanjin Kulenović, a istraga treba da utvrdi sve okolnosti napada.

“Vijesti” prenose da su neki od napadača pripadnici selefijskog pokreta, te da je napad, koji se desio na veliki pravoslavni praznik, izvršen na nacionalnoj osnovi.

Odlukom uprave zatvora napadači su prebačeni u zatvorske samice, navodi sarajevski portal.

(Agencije)