Sport 02.02.2023.

Selektor Hadžibegić posjetio fudbalere Borca na pripremama u Turskoj

ČITANJE: 1 minuta

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić u društvu direktora “zmajeva” Zvjezdana Misimovića posjetili su danas fudbalere Borca koji su na pripremama u Antaliji.

Ljudi koji vode brigu o reprezentaciji obilaze premijerligaše koiji se mahom pripremaju u turskom ljetovalištu, vodeći se idejom da na djelu vidi sve ono sa čim raspolaže domaći fudbal.

– Došao sam da obiđem igrače koji igraju u Turskoj, ali i sve premijerligaške klubove koji su ovdje na pripremama, a to su Borac, Sarajevo, Velež i Tuzla siti. Razgovor je sa svima prijateljski pogotovo sa trenerima koji, čini mi se, prihvataju taj moj angažman i poziv na saradnju. Obratiću pažnju i na sve kandidate iz premijerligaških klubova. Vidio sam sve ekipe, a ako me pitate konkretno za ekipu Borca, vidim da vlada veoma radna i pozitivna atmosfera, kao da je i discpilina na zavidnom nivou. To mi se sviđa – rekao je Hadžibegić za ATV.

Na djelu je vidio i fudbalere Borca.

– U svakom klubu ima dobrih igrača, pa tako i u Borcu. Ne želim da govorim o imenima, suviše je rano, ali moja je želja da svima otvorim vrata. Ipak, poziv u reprezentaciju mora da se zasluži igrama na terenu, ali smatram da u svim klubovima postoji kvalitet – dodao je Hadžibegić.

(SB)

Oznake: FK Borac