Vijesti 10.05.2016.

Selimović i Brkić Arnelu Đogić zaklali, bacili sa litice pa pijančili

ČITANJE: 2 minute
arnela ubistvo
Kantonalno tužilaštvo u Zenici podiglo je optužnicu protiv Avdije Selimovića i Muriza Brkića zvanog Murga iz Olova kojom ih tereti za svirepo ubistvo Arnele Đogić (24), koju su zaklali!

Ubistvo je počinjeno iz ljubomore, jer je Đogićeva raskinula ljubavnu vezu sa Selimovićem i počela da se zabavlja s drugim mladićem. U optužnici se navodi da su se Selimović i Brkić dogovorili da usmrte Đogićevu i do detalja isplanirali zločin. Oni su na dan ubistva, 27. februara ove godine, vozilom otišli do litice Čudanski krševi kod Olova kako bi pronašli najpogodnije mjesto gdje će baciti tijelo žrtve nakon što je ubiju. Dogovorili su se da Selimović ode po Đogićevu, a da ga Brkić sačeka u mjestu Brda kod Olova.

Tako su i uradili. Selimović je oko 16 časova otišao u Olovo da pronađe Đogićevu i poveze je na mjesto gdje će je usmrtiti.

– Nakon što je našao bivšu djevojku, Selimović je drugu putem društvene mreže “Fejsbuk” javio da dolaze. U mjestu Brda u vozilo je ušao Brkić. Sjeo je na zadnje sjedište, gdje je bila i žrtva. Po ulasku je rekao: “Avdija, hoćemo li sada?”, na šta mu je on odgovorio: “Odmah.” Tada je nasilnik počeo da udara djevojku pesnicama po glavi legavši na nju i naslonivši joj koljeno na grudi. Nesrećna djevojka je plačući rekla: “Joj, Avdija…, nemojte, molim te.” Međutim, napadači se na njene riječi nisu obazirali.

Selimović je u jednom momentu zaustavio vozilo i izašao, te u gepeku našao nož i dao ga Brkiću rekavši mu: “Uradi to, da ne ostane živa” – navedeno je u optužnici.

Dodaje se da je Brkić nesrećnu djevojku uhvatio za kosu, podigao joj glavu i nožem zaklao, te je još izbo pet puta. Nakon toga je rekao: “Izbo sam je, de posvijetli mi. Zaklao sam je, nema ništa od nje.” Nakon toga brutalni napadači su svoju žrtvu bacili sa 70 metara visoke litice prema kanjonu rijeke Stupčanice.

Prethodno su iz kaputa ubijene uzeli 190 KM, telefon i lična dokumenta, koja su bacili u rijeku. Poslije toga su otišli u Olovo u kafić “San Remo”, gdje su cijelu noć uz muziku pili i pjevali, te ukradenim novcem naručivali pjesme i plaćali piće.+++

Hapšenje

Avdija Selimović i Muriz Brkić uhapšeni su trećeg dana nakon ubistva. Za Arnelom Đogić tragalo se takođe tri dana, a njeno tijelo pronađeno je izmasakrirano u kanjonu rijeke Stupčanice kod Olova. Ubice su u policiji priznale monstruozni zločin.

(Glas)