Magazin 04.09.2018.

SEPTEMBAR U ZNAKU KNJIGE Besjeda Ljubivoja Ršumovića otvara Sajam knjiga

ČITANJE: 2 minute

Početak septembra u Banjaluci svake godine je prožet mirisom knjiga i sajma, koji se bliži kao radost svim ljubiteljima pisane riječi. I ovaj septembar će biti u znaku knjige.

Sajam knjiga, koji “Glas Srpske” već 22 godine uspješno organizuje, biće održan od 11. do 17. septembra u Sportskom centru “Borik”. Ovogodišnji sajam, 23. po redu, prava je prilika da se posjetioci upoznaju sa novim naslovima knjiga, koje su objavljene u periodu između dva sajma.

Pripreme da svoja vrata posjetiocima i ljubiteljima knjiga otvori 23. sajam knjiga u Banjaluci privode se kraju.

I ove godine, kao i svih prošlih godina, na sajmu će biti prisutni renomirani izdavači iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i zemalja okruženja.

Svi posjetioci sajma imaće priliku da se upoznaju sa novim i ranijim izdanjima knjiga izdavača iz regiona, među kojima su: “Laguna” i “Vulkan” iz Beograda, “Nova knjiga” i “Obodsko slovo” iz Podgorice, “Zavod za udžbenike i nastavna sredstva” iz Istočnog Sarajeva, “Kiros” iz Sremskih Karlovaca i JRZ iz Zemuna. Izdanja “Službenog glasnika” iz Beograda, “Naklade Mate” iz Gruda, “Naklade Begen” iz Zagreba i Sarajeva, “Globosina” iz Beograda, “Derete” iz Beograda, “Booka” iz Beograda, “Sezam Booka” iz Zrenjanina, “Pčelice” iz Čačka, “Patenona MAM” iz Beograda i Andrićevog instituta iz Višegrada će se takođe naći pred svim zainteresovanim posjetiocima. Kao i svake godine, na sajmu će biti prisutna i brojna izdanja Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, Kreativnog centra iz Beograda i “Novosti” iz Beograda i Banjaluke.

Izlagači na sajmu će biti i i državni i privatni fakulteti, Univerzitet u Banjoj Luci i Panevropski univerzitet “Apeiron” iz Banjaluke.

Svojom besjedom ovogodišnji praznik knjige svečano će otvoriti naš poznati književnik Ljubivoje Ršumović 11. septembra u 18 časova. Otvaranje će biti emitovano u direktnom TV prenosu.

U okviru 23. Međunarodnog sajma knjiga biće održani 3. Međunarodni književni susreti. Književnici iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Bjelorusije i drugih zemalja regije u danima održavanja sajma priređivaće dnevne  književne promocije svojih knjiga.

Radno vrijeme

Sajam knjiga za posjetioce počinje 11. septembra u 10 časova. Radno vrijeme sajma je od 10 do 20 časova.

Posljednjeg dana održavanja sajma knjiga radno vrijeme je od 10 do 18 časova.

(Glas Srpske)