Vijesti 04.01.2023.

Šeranić: Aktiv direktora Domova zdravlja za efikasnije rješavanje problema

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će Aktiv direktora domova zdravlja Republike Srpske, koji je danas osnovan u Doboju, služiti efikasnijem i kvalitetnijem pristupanju rješavanja određenih problema u okviru primarne zdravstvene zaštite.

Šeranić je rekao novinarima da ovo tijelo može mnogo da pomogne u organizaciji zdravstvene zaštite i ljudskih resursa, u pogledu znanja i vještina.

“Ovo tijelo će imati mogućnost da bez ministarstva komunicira i razmjenjuje dobre ideje, kadrove i opremu ako za to postoji određena potreba”, istakao je Šeranić.

On je rekao da očekuje dobru saradnju resornog ministarstva sa Aktivom direktora domova zdravlja Republike Srpske u čijem fokusu rada će biti unapređenje zdravstvene zaštite pacijenata, podsjetivši da je ovo tijelo proisteklo iz Zakona o zdravstvenoj zaštiti Republike Srpske.

Predsjednik Aktiva direktora domova zdravlja Republike Srpske Vladimir Marković rekao je novinarima da je Aktiv savjetodavno tijelo koje će biti na usluzi domovima zdravlja i resornom ministarstvu u cilju unapređena primarner zdravstvene zaštite.

“Svi problemi koji postoje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti brže će se usmjeriti prema ministarstvu”, istakao je Marković, koji je i vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja u Doboju.

U Doboju je održana osnivačka skupština Aktiva direktora domova zdravlja Republike Srpske, čiji će cilj biti efikasnije ostvarivanje zdravstvene zaštite kroz organizovanje funkcionalnog povezivanja i usklađivanja rada zdravstvenih ustanova primarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Aktiv direktora javnih zdravstvenih ustanova domova zdravlja formira se za područje Republike Srpske i čine ga direktori domova zdravlja u Republici Srpskoj.

(Srna)

Oznake: Alen Šeranić