Vijesti 24.10.2022.

Šeranić: Klinički centar pokazao veliku stručnost u pandemiji

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da je tokom i mimo pandemije virusa korona Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske pokazao veliku stručnost, uputivši zahvalnost zaposlenima i rukovodstvu ove zdravstvene ustanove na dobrom radu i istrajnosti.

“Direktor UKC-a Vlado Đajić i ja smo nerijetko provodili noći na UKC-u računajući kako i na koji način epidemiološki da ustanovimo i da organizujemo rad Kliničkog centra i to su velike stvari”, rekao je Šeranić novinarima u Banjaluci, te dodao da je u tom periodu proistekao niz naučnih radova ljekara i medicinskih sestara.

Šeranić je podsjetio i na otvaranje prve Klinike za kardiohirurgiju na UKC-u, naglasivši da je to kruna svakog zdravstvenog sistema.

Prema njegovim riječima, odrađen je niz procedura, nabavljena najsavremenija oprema, te su dočekane i kolege iz inostranstva koje su dolazile da odrade obuku medicinskog kadra na UKC-u.

“Počela je realizacija projekta za novu Kliniku za onkologiju, imamo spremne planove za premještanje Klinike za psihijatriju, planiramo dalje raditi `Medicinski kompleks` i to je masa važnih stvari koja se veže za Klinički centar. Izuzetno sam zadovoljan sa radom i saradnjom sa rukovodstvom i zaposlenima”, istakao je Šeranić.

(Srna)

Oznake: Alen Šeranić