Vijesti 01.04.2019.

ŠERANIĆ: Mogući ljetnji kampovi za djecu sa autizmom

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić, rekao je da resorno ministarstvo namjerava da posredstvom Javnog fonda za dječiju zaštitu budu osmišljeni i organizovani ljetnji kampovi za djecu sa autizmom, kao i za djecu oboljelu od malignih bolesti, rijetkih bolesti i dijabetesa.

Šeranić se u Banjaluci sastao sa predstavnicima Udruženja “Tvoja riječ”, Centra za majku i dijete Banjaluka, banjalučkog Udruženja “Djeca svjetlosti” i Udruženja “Duga” iz Gradiške, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku je bilo riječi o radu Centra za majku i dijete koji je jedinstvena ustanova ovog tipa koja pruža usluge zdravstvene i socijalne zaštite i budućem razvoju ove ustanove u smislu proširivanja usluga za korisnike i institucionalne podrške njihovom radu.

Posebno je naglašena važnost rada dnevnih centara i podrške lokalnih zajednica udruženjima kako bi akcenat u radu bio stavljen na ranu detekciju i ranu intervenciju, kao i kvalitetne radionice, ne samo za djecu, nego i za roditelje.

Predstavnici udruženja istakli su potrebu edukacije što većeg broja stručnih radnika kako bi sa djecom sa autizmom radio kvalitetan kadar, koji bi omogućio svakom djetetu da u razvoju dostigne svoj puni potencijal.

Sastanak je održan povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

(Nezavisne)

Oznake: Alen Šeranić