Vijesti 05.03.2021.

ŠERANIĆ: Od subote u Srpskoj masovnija vakcinacija

ČITANJE: 1 minuta

U Republici Srpskoj će od subote početi masovnija vakcinacija, najavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

Šeranić je u izjavi za televiziju N1 ponovio da građani moraju više da poštuju mjere kako bi se epidemiološka situacija stavila pod kontrolu.

“Kada govorimo o sezoni skijanja, ako uzmete podatke koje smo gledali od perioda najvećeg broja zaraženih lica, od novembra, imali smo konstatan pad sve do prve sedmice marta. Bila je sezona skijanja i nije bilo povećanja broja lica koja su bila zaražena. Kretanje stanovništva je moglo dovesti do rasta, jer je veći broj lica koja se kreću i više komuniciraju. U lokalnim zajednicama evidentno je da vidimo porast incidence u Banjaluci za skoro duplo te porast u okolini samog Sarajeva. S obzirom na blizinu i prlivanje epidemije iz jednog grada u drugi”, rekao je Šeranić i dodao:

“Definitivno smo se malo uspavali na nivou lokalne zajednice i definitivno se to mora promijeniti”.

Prema njegovim riječima, masovnija vakcinacija u Republici Srpskoj počinje u subotu.

“20.000 doza ruske vakcine je stiglo prošle ili ove sedmice, sljedeće sedmice imamo najavu za sljedećih 20.000 doza. Sugerisano je da kontinuirano sedmično dobijamo veće količine vakcine. Mi u subotu već ulazimo u masovniju vakcinaciju”, istakao je Šeranić za N1.

Podsjećamo, posljednjih dana u Bosni i Hercegovini značajno je pogoršana epidemiološka situacija. Broj zaraženih je u porastu, a u nekim dijelovima države već su uvedene oštrije mjere zabrane.

(SB)

Oznake: Alen Šeranić