Vijesti 28.11.2019.

Šeranić odao priznanje Down syndrom centru iz Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na manifestaciji “Veče za Daunov sindrom” izrazio je oduševljenje postignutim rezultatima Down syndrom centra iz Banjaluke.

Tom prilikom, on je odao priznanje upravniku Down syndrom centra iz Banjaluke Zoranu Jeliću na uspješnom radu i dosadašnjim rezultatima, ali i obećao ovom centru veću podršku resornog ministarstva.

U ugodnom druženju, ministar je sa osobama iz Daun sindrom centra Banjaluka zaplesao “Makarenu” i zaigrao kolo.

Nakon što su se u proteklom periodu okušali u ulozi glumaca, četiri momka iz Daun sindrom centra iz Banjaluke sada će imati priliku da predstavljaju RS na Evropskom prvenstvu u fudbalu za osobe sa Daun sindromom, koje se održava u Istanbulu od 21. do 26. februara naredne godine.

Na Evropskom prvenstvu u Istanbulu fudbaleri će odmjeriti snage sa Njemačkom, Turskom, Bugarskom, Italijom i Grčkom.

Prvi trening igrača održan je na Gradskom stadionu u Banjaluci, a momci iz Daun sindrom centra bili su oduševljeni prilikom koja im je ukazana, pa se stadion FK Borca tresao od pozitivnih emocija koje su izvirale iz ovih mladića.

Plan je da se svih 12 fudbalskih reprezentativaca bivše Jugoslavije okupi od 9. do 15. decembra na stadionu FK Borac u Banjaluci, gdje će se u ovom periodu treninzi i održavati.

Ovi momci prvi su fudbaleri u istoriji sa ovog područja koji će u sastavu reprezentacije ex-Yu predstavljati Republiku Srpsku na prestižnom fudbalskom takmičenju.

(Banjaluka.net)

 

Oznake: Alen Šeranić