Vijesti 02.06.2022.

Šeranić osudio prijetnje UKC-u Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da ni zaposleni u zdravstvenim ustanovama, ni pacijenti ne smiju ni na koji način biti izloženi napadima i prijetnjama, te osudio jutrošnje prijetnje i dojave o postavljenoj bombi u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske.

Šeranić je osudio ovakav čin ugrožavanja života i bezbjednosti zaposlenih u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srpskoj, kao i pacijenata i građana koji su se u njoj zatekli, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je podsjetio da zdravstveni radnici rade težak i odgovoran posao zbrinjavanja pacijenata, očuvanja njihovog zdravlja i spasavanja života.

“Građani u zdravstvene ustanove dolaze kako bi dobili neophodnu zdravstvenu zaštitu, koja im je često hitno potrebna, te u situacijama kao što je današnja njihovi životi dodatno mogu biti dovedeni u opasnost”, naveo je Šeranić.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske informisano je od UKC-a Srpske o prijetnjama i dojavi o postavljenim eksplozivnim napravama koje je jutros primila ova zdravstvena ustanova.

“U kontaktu sa ustanovom informisani smo da su preduzete potrebne mjere kako bi se prije svega osigurala bezbjednost pacijenata i zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i da su na mjestu događaja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji, takođe, preduzimaju neophodne mjere iz svoje nadležnosti”, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Oznake: Alen Šeranić