Vijesti 23.05.2019.

ŠERANIĆ: Prilika da se pokažu kapaciteti Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić otvorio je danas u Banjaluci Treći kongres i 25. Simpozijum otorinolaringologa Srpske, ističući da su ove aktivnosti prilika da se pokažu kapaciteti Srpske u naučno-stručnim oblastima.

Šeranić je dodao da je ovo prilika i za unapređenje kadra, koji je bitan dio razvoja medicine i cjelokupnog zdravstvenog sistema.

“Imamo priliku da sa kolegama iz okruženja i inostranstva razmijenimo informacije, ali i da predstavimo Republiku Srpsku u njenom naučno-stručnom smislu, te da prepoznamo ono što nam nedostaje i da radimo na tome u narednom periodu”, rekao je Šeranić novinarima prije otvaranja kongresa i simpozijuma.

Predsjednik Udruženja otorinolaringologa Republike Srpske Zoran Trifković izrazio je zadovoljstvo što ovi naučni skupovi okupljaju vodeće stručnjake iz različitih domena otorinolaringologije, koji svojim predavanjima doprinose razvju ovih oblasti u Srpskoj.

“Na ovom kongresu planirana su i dva okrugla stola iz otologije i laringologije, sa više od 30 predavanja u nekoliko sesija”, rekao je Trifković.

On je napomenuo da je ovo prilika i da se na marginama ovih događaja uspostave kontakti sa kolegama iz regiona.

“Sa kolegama iz zemljama okruženja imamo odličnu saradnju, naročito u domenu edukacije kadra, jer vrijeme, kadar i oprema su tri faktora potrebna da bi u našoj struci bilo napretka”, rekao je Trifković.

(Nezavisne)

Oznake: Alen Šeranić