Politika 23.03.2021.

Šeranić: Proces vakcinacije posebno značajan za rizičnu populaciju

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić sa saradnicima održao je danas sastanak sa direktorima republičkih ustanova socijalne zaštite u Republici Srpskoj na kojem je razgovarano o epidemiološkim mjerama koje se sprovode i procesu vakcinacije.

Šeranić je izrazio zadovoljstvo sprovedenim mjerama u posljednjih godinu dana, a posebno naporima radnika u ustanovama u reorganizaciji rada i sprovođenju mjera u cilju zaštite zdravlja korisnika.

“Vaši korisnici su većinom vrlo rizična populacija i zbog toga je važno da od prošle godine niste popustili u disciplini u primjeni preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Proces vakcinacije je višestruko značajan za osoblje, a posebno korisnike koji nisu bili u mogućnosti da primaju posjete i sve ovo vrijeme su razumijeli ozbiljnost situacije u kojoj smo se našli”, poručio je Šeranić, prenosi RTRS.

Na sastanku je bilo riječi o razvojnim projektima ustanova, proširivanju i obnovi kapaciteta, kao i uvođenju novih usluga.

Na sastanku su prisustvovali rukovodioci Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević“, Banjaluka, ЈU Doma za lica sa invaliditetom Prijedor, ЈU Doma za lica sa invaliditetom Višegrad, ЈU Doma za starija lica Prijedor, ЈU Doma za starija lica Istočno Sarajevo, ЈU Gerontološkog centra Banja Luka i Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” Derventa.

(E.M)