Vijesti 11.11.2020.

Šeranić: Situacija ozbiljna zbog velikog broja oboljelih i hospitalizovanih

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj ozbiljna zbog broja lica koja su zaražena virusom korona, a posebno zbog broja pacijenata koji su na bolničkom liječenju.

“Imamo nepovoljan trend svega. Veliki je broj pacijenata koji su na liječenju u svim bolnicama širom Republike Srpske”, rekao je Šeranić novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da se epidemiološka situacija redovno prati, te da Republički štab redovno zasjeda.

“Mi smo prošli petak imali proširenu sjednicu Republičkog štaba gdje smo sagledali sve ono što nas očekuje u narednih tri do šest mjeseci”, pojasnio je Šeranić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite je rekao da se mjere koje su na snazi, ali i eventualno uvođenje novih konstantno razmatraju u skladu sa cjelokupnom epidemiološkom situacijom.

“Suština svih mjera je da se ispoštuju one koje su na snazi. Da ih iskontrolišemo da bi mogli znati da li su ili nisu pružile adekvatnu vrstu zaštite, pa onda da idemo na sljedeće mjere”, poručio je Šeranić.

On je rekao da se u ovakvim situacijama donose mjere koje su bile u martu i aprilu, te da se sada vrše procjene na koji način, u širem društvenom kontekstu, donositi mjere pojedinačno, a sve s primarnim ciljem zaštite zdravlja stanovništva.

(Srna)

Oznake: Alen Šeranić