Vijesti 06.07.2020.

ŠERANIĆ: U svim lokalnim zajednicama biće urađena procjena rizika od virusa korona

ČITANJE: 1 minuta

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS razgovarao je danas sa načelnicima i predstavnicima opština i grada istočne Hercegovine, kao i  direktorima zdravstvenih ustanova regije Stare Hercegovine i tom prilikom je konstatovano da ukoliko se situacija sa virusom bude dodatno usložnjavala uslijediće restriktivnije mjere, ne samo u Hercegovini, već i u cijeloj Republici Srpskoj, zavisno od lokalnih zajednica i žarišta koja potencijalno mogu da izbijaju.

Šeranić je istakao da se prati broj lica koja su u bolnicama.

On je objasnio da će se zdravstveni radnici u Hercegovini raspoređivati gdje budu potrebni i najavio da će se u tom smislu pomoći ljubinjskom Domu zdravlja, a da se kroz reorganizaciju rada pomaže rasterećenju onih zdravstvenih ustanova koje su trenutno prepune, poput Bolnice Trebinje, dok će se samo građanstvo edukovati i dobijati uputstva o ponašanju preko medija.

Šeranić je rekao da će u svim lokalnim zajednicama Srpske biti urađena procjena rizika od virusa korona, dok će lokalni krizni štabovi pratiti situaciju u vezi sa izolacijom i eventualno, nakon ukidanja karantina, formirati nove za lica koja nemaju uslove za samoizolaciju, prenose Nezavisne.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao spremnost na svaku vrstu saradnje svih hercegovačkih lokalnih zajednica, koje su i do sada djelovale kompaktno.

Direktor Univerzitetske bolnice Foča Radmil Marić je napomenuo da je zdravstveni sistem u Republici Srpskoj nedjeljiv i da jednako pomaže svima.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: Alen Šeranić