Vijesti 14.10.2022.

Šeranić: Zvorničani povrijeđeni kod Ovčar Banje medicinski zbrinuti

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja o socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je za Srnu da su Zvorničani koji su povrijeđeni kada se srušio viseći most kod Ovčar Banje medicinski zbrinuti i pod nadzorom, te zahvalio zdravstvenim institucijama i ustanova u Srbiji za brzu reakciju i pružanje kvalitetne zdravstvene njege.

“Slijede dalje procedure s ciljem ozdravljenja povrijeđenih. Zahvalan sam kolegama na požrtvovanosti koju su pokazali”, rekao je Šeranić.

On je zhvalio osoblju i rukovodstvu Opšte bolnice u Čačku, Instituta za ortopediju Banjica, te Ministarstvu zdravlja Srbije, za brzu reakciju, zbrinjavanje i pružanje kvalitetne zdravstvene njege povrijeđenima u nesreći koja se dogodila juče u Ovčar Banji.

Šeranić je o trenutnom stanju povrijećenih pacijenata iz Republike Srpske razgovarao sa direktorima ovih zdravstvenih ustanova.

On je napomenuo da je podrška zdravstvenih institucija, ustanova i profesionalaca iz Srbije stanovništvu Republike Srpske uvijek bila na najvišem nivou i bezuslovna, te istakao da se to pokazalo i u ovoj situaciji.

Načelnik hirurgije Opšte bolnice u Čačku Biljana Marić rekla je Srni da je svih sedam pacijenata iz Zvornika u stabilnom stanju i da će neki biti danas pušteni kući, dok su tri teško povrijeđene žene prevezene na ortopediju na Banjici u Beograd.

Dvije žene stradale su juče kada se srušio viseći most kod Ovčar Banje, u blizini Manastira Jovanje.

Tragedija se dogodila kada se 115 hodočasnika iz Zvornika, koji su krenuli u posjetu Manastiru Đunis, zaustavilo u Ovčarsko-kablarskoj klisuri da naprave pauzu i tada je njih dvadesetak krenulo istovremeno da prelazi viseći most.

U jednom trenutku je pukla sajla, inače dotrajalog mosta, i ljudi su se pali u ledenu rijeku.

(Srna)

Oznake: Alen Šeranić