Politika 04.10.2022.

Sergej Baburin čestitao Miloradu Dodiku izbornu pobjedu

ČITANJE: 1 minuta

Ruski narodni savez čestitao je Miloradu Dodiku pobjedu na izborima za predsjednika Republike Srpske. Želimo mu uspjeh u borbi za jedinstvo srpskog naroda, prevazilaženje njegovog državnog nejedinstva, očuvanje pravoslavnog narodnog duha i bratstvo sa Rusijom, izjavio je predsednik ROS-a i Međunarodnog slovenskog savjeta Sergej Baburin.

– Želimo mu uspjeh u borbi za jedinstvo srpskog naroda, prevazilaženje njegovog državnog nejedinstva, očuvanje pravoslavnog narodnog duha i bratstvo sa Rusijom – izjavio je Baburin.

Baburin je istakao da je Dodik izuzetan srpski državnik koji se protivi vojno-političkim, ekonomskim i duhovnim pokušajima Zapada da uništi Srbe kao naciju, da ih pretvori u rodno tolerantne Evropljane koji ne poznaju svoju domovinu, prenosi RTRS.

– Posebno hvala, Milorade, na hrabrosti da se odupreš evropskoj rusofobiji, na odanosti prijateljstvu sa Rusijom. Svijet u vama ima ne samo lidera koji se zalaže da se Srbi ne priključe antiruskim sankcijama, već da uvijek budu zajedno sa ruskim narodom, već i političara koji život gradi na prevlasti tradicionalnih moralnih vrijednosti. Bog ti pomogao! Uvijek smo uz tebe! – naglasio je istaknuti naučnik, prenosi osnmedia.ru.

(SB)

Oznake: Sergej Baburin