Servisne informacije za 16. jul

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. jul 2018. godine.

Policijska uprava

Evidentirano je jedno krivično djelo. Javni red i mir narušavan je četiri puta.
Dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice teže, a četiri lakše povrijeđena.

Služba hitne pomoći

U službi hitne pomoći pregledano je 96 odraslih pacijenata i 24 djece, a
obavljeno je 18 kućnih posjeta. Ukupno 138 intervencija.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna brigada imala je jednu intervenciju.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno.
Zbog planiranih radova na elektro-energetskim objektima, dana 16.07.2018.god.,
planirana su sljedeća isključenja:

  • U vremenu od 08 : 3 0 do 10 : 30 časova dio naselja: Borkovići-Tamburići.
  • U vremenu od 09 : 00 do 11 : 00 časova dio ulice: Marije Bursać br.10.
  • U vremenu od 09:00 do 12:00 časova dijelovi ulica: Dragiše Vasića, Srpskih pilota, Ravnogorske, Stevana Mokranjca i Tina Ujevića.
  • U vremenu od 09:00 do 15:00 časova dijelovi naselja:Bastasi, Eraci, Javorani,Kablovi,Tisovac, Babići,Radulji i Talići.
  • U vremenu od 11:00 do 13:00 časova dio naselja Saračica.
  • U vremenu od 09:00 do 14:00 časova dijelovi ulica: Branka Popovića, Marka Lipovca, Ilije Garašanina br.90 i Božidara Miće Babića br.17.

Napomena: U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odgađaju.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom jutros je uredno.

OBAVJEŠTENjE O IZVOĐENjU RADOVA NA CJEVOVODU:

Obavještavamo vas da će se dana 16.07.2018. godine izvoditi radovi na cjevovodu u ulici Ivana Franje Jukića, što će u periodu od 08:00 – 15:00 časova dovesti do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelu ulice Ivana Franje Jukića.

Prognoza vremena 

Toplo i sunčano vrijeme u prvom dijelu dana, a zatim postepeno naoblačenje. Popodne promjenljivo oblačno, a u širem regionu grada ponegdje će se javiti lokalni pljuskovi. Uveče dalje naoblačenje koje u noći donosi jaču kišu i pljuskove. Vjetar slab zapadni ili promjenljiv. Minimalna temperatura oko 17°C, a najviša dnevna oko 31°C.

ZAVRŠEN MEĐUNARODNI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU “Orfej” na pobjedničkom prijestolu

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini 17. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu “Banjaluka 2018” pripala je predstavi “Orfej” Dečjeg pozorišta Subotica, saopšteno je u petak uveče u Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS), kuće u čijoj je organizaciji održan festival. Plaketu i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 evra Ljiljana Labović-Marinković, direktorica DP RS, uručila

“UHVATI FILM” Život osoba sa invaliditetom na velikom platnu

Filmski festival “Uhvati film”, na kojem će biti prikazano 26 filmova o životu osoba sa invaliditetom, otvoren je večeras u “Staklencu” u Banjaluci. Direktorka festivala Dušica Lipovac pozvala je ljubitelje filma i aktiviste da sutra učestvuju u cjeloddnevom programu, koji počinje u podne. Projekcijom filmova nastavlja se debatom o temi “kultura i osobe sa invaliditetom”

(FOTO) OKUPANA SUNCEM Miholjsko ljeto u Banjaluci

Banjaluka je danas okupana suncem. Toplo i ugodno vrijeme izmamilo je stanovnike na ulice. Kao što su meteorolozi ranije najavljivali, miholjsko ljeto je ovih dana stiglo, a prema njihovim najavama grijaće nas do polovine oktobra. Dnevne temperature u najvećem gradu Srpske ne padaju ispod 20 stepeni što daje pravi ugođaj jeseni. Lijepe žene, lišće koje

U POSJETI BANJALUCI Predsjednik gradske Skupštine ugostio Slobodu Mićalović

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, ugostio je danas istaknutu pozorišnu, filmsku i televizijsku glumicu Slobodu Mićalović. Gostovanje hit predstave „Frenki i Džoni“, u kojoj igraju Sloboda Mićalović  i Igor Đorđević, a koja ovih dana gostuje u Republici Srpskoj bila je samo jedna od tema razgovora.

RASPISAN TENDER Milion KM za novi put u Šargovcu

Gradska uprava raspisala je tender za izvođača radova na proširenju i modernizaciji dotrajale Šargovačke ulice, centralne saobraćajnice ovog, sve naseljenijeg kraja, u okviru projekta vrijednog oko milion KM.