Servisne informacije za 17. maj

Servisne informacije za petak, 17. maj 2019. godine:

Policijska uprava

Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka evidentirano je pet krivičnih djela. Javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, dvije sa posljedicama po lica, tri lica lakše povrijeđena.

Služba hitne pomoći

U stanici hitne pomoći pregledano je 75 odraslih pacijenta, 15 djece i obavljeno je 16 kućnih posjeta.

Vatrogasana jedinica

Vatrogasna brigada je imala 10 intervencija.

Elektrokrajina

Isporuka električne energije je uredna.

Zbog planiranih radova bez el. energije će biti:

  • U vremenu od 08:00 do 14:00 časova dijelovi naselja: Tunjice, Ramići i Dragočaj.
  • U vremenu od 09:00 do 11:00 časova dijelovi ulica: Njegoševa, Marije Dimić, LJubijskih rudara, Milana Knežine, Majevička, Kralja Nikole br.12,13,25 i Solunska br.6 i 8
  • U vremenu od 10:00 do 12:00 časova dijelovi ulica: Carice Milice i Brace Potkonjaka br.19.
  • U vremenu od 09:00 do 14:00 časova dijelovi ulica: Karađorđeva br.2 (Zgrada Energomonta), Šargovačka, Lovćenska, Vida Nježića i Dujke Komljenovića, te dijelovi naselja: Česma i Karanovac.

Napomena: U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odgađaju.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom je uredno.

Prognoza vremena

Ujutro s malom do umjerenom oblačnošću, oko rijeka uslovi za maglu. Tokom dana sunčano uz umjerenu dnevnu oblačnost i porast temperature. Vjetar slab i promjenjljiv, tokom dana umjeren istočni. Minimalna temperatura vazduha oko 6°C.

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave