Servisne informacije za 17. oktobar

Servisne informacije za četvrtak, 17. oktobar 2019. godine

Policijska uprava

Prema podacima s kojim raspolaže ovo Područno odjeljenje, na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježena su 4 krivičnia djela i to: 1 krađa električne energije,1 prevara, 1 pokušaj ubistva i 1 djelo iz kategorije ostalih.

Javni red i mir narušen je 4 puta – 3 vrijeđanja i 1 tuča.

Desilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice smrtno stradalo, 1 lice teže povrijeđeno i 2 lica lakše povrijeđena.

Služba hitne pomoći

U Stanici hitne pomoći pregledano je 65 odraslih pacijenata i 13 djece. Urađeno je 18 kućnih posjeta.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna brigada imala je 1 intervenciju – požar (automobil) u Njegoševoj ulici od 01.20 do 01.50 časova.

Elektrokrajina

Najavljena isključenja električne energije za danas su:

U vremenu od 08:30 do 11:30 časova (TS Ante Jakića, TS Jaruge) – dijelovi naselja Potkozarje, Jaruge i Donje Jaruge, dijelovi ulica Bože Nikolića, Kralja Petra II, Rade Kondića i Sime Matavulja.

U vremenu od 12:00 do 14:00 časova (MBTS Starčevica 3, STS Stjepanovići Jošikova voda) – dijelovi naselja: Jošikova Voda, Bistrica, Gornja Piskavica i Mijatovići 1, dijelovi ulica Cerska, Jug Bogdana, Srpskih dobrovoljaca, Srpskih ustanika i Studenička.

U vremenu od 08:00 do 15:00 časova (TS Sitari, DV Novoselija 01) – dijelovi naselja Srpske Toplice, Novoselija, Grab i Banj Brdo.

U vremenu od 09:00 do 10:00 časova (Stepe Stepanovića 2) – dio ulice Bulevar V. S. Stepanovića br. 101, br. 107 i br. 175.

U vremenu od 09:00 do 14:00 časova (NNM i priključci), dijelovi naselja Ponir i Bukvalek, dijelovi ulica Lazarička, Zmijanjska i Od Zmijanja Rajka.

Vodovod

Snabdijevanje vodom uredno.

Prognoza vremena

Ujutro vedro sa malom oblačnošću, tokom dana sunčano i natprosječno toplo. Vjetar slab do umjeren, jugozapadni. Jutarnja temperatura vazduha oko 10°C, najviša dnevna oko 24°C.

Crna Gora proglašava kraj epidemije u junu?

Kraj epidemije virusa korona u Crnoj Gori, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao bi da bude proglašen početkom juna, smatra direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša. “Ako do 2. juna ne bude nijednog slučaja virusa korona, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili”, rekao je Mugoša. Mugoša je upozorio građane da nije

BANJALUKA: Od ponedjeljka prilagođeni ljetnji režim polazaka

S obzirom na to da se privredna i ostala djelatnost na području grada Banjaluka vraća u funkciju, da je ukinuto vanredno stanje i policijski čas, od ponedeljka 25. maja, javni prevoz putnika će funkcionisati sa ljetnjim režimom redova vožnje koji će na određenim pravcima biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Han: Zapadni Balkan pripada Evropi

Johanes Han, komesar Evropske komisije za budžet i administraciju i bivši komesar za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju poručio je da Zapadni Balkan pripada Evropi. U razgovoru za hrvatski “Express” Han je, između ostalog, odgovorio i na pitanje da li će proces proširenja Evropske unije biti na odgođen na duži period te šta

Video koji prikazuje kako se virus korona proširio svijetom

Virus korona je širom svijeta zarazio više od 5.384.000 ljudi, a do sada je od posljedica infekcije umrlo preko 343.000. Oporavilo se više od 2,2 miliona ljud, a najviše zaraženih i umrlih je u Sjedinjenim Američkim Državama. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorava da Јužna Amerika postaje novo žarište pandemije. “Chanel 4 News” objavio je video kojim

KOLIKO SU SADA OPASNE SVAKODNEVNE AKTIVNOSTI: Evo šta nosi najviši stepen rizika

Dr Suzan Hasig, epidemiolog Fakulteta za javno zdravlje i tropsku medicinu Univerziteta Tulejn u Nju Orleansu govorila je o rizicima izlaska u restorane, okupljanja s prijateljima, ali i otvaranja poštanskog sandučeta. Ona preporučuje da se nose maske kad god je to moguće i da se drži rastojanje od dva metra. Visok stepena rizika: Porodična okupljanja

CIK raspisao tender za štampanje i pakovanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija (CIK) BiH raspisala je juče međunarodni tender za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore u BiH koji će biti održani 15.novembra, javljau federalni mediji. Vrijednost tendera, odnosno ugovorenih usluga objavljenih i na Portalu javnih nabavki, procijenjena je na 1.111.100 maraka, prenosi “Avaz.ba”. Rok za dostavu ponuda je 6.jul do 14

IZETBEGOVIĆ: 1986. sam predvidio rat

Bakir Izetbegović, predsjendik SDA, dao je intervju televiziji Igman. U jednosatnom intervjuu Izetbegović je govorio o svemu i svačemu, od ratnih vremena do unutarstranačkih turbulencija. Izetbegović je kratko komentarisao i aferu “Respiratori. “Neka istraže i neka odgovara svako za ono što je radio. SDA uvijek samo jednu instrukciju daje – poštujte procedure, radite pošteno, a