Servisne informacije za 19. jul

Servisne informacije za petak, 19. jul 2019. godine:

Policijska uprava

Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci su evidentirana tri krivična djela, javni red i mir narušen je jedanput. Dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, jedna s posljedicama po lica, jedno lice lakše povrijeđeno.

Služba hitne pomoći

U stanici hitne pomoći pregledana su 50 odraslih pacijenta, 17 djece i obavljeno je 12 kućnih posjeta. Ukupno 69 pregleda.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno.

Planirani prekidi u isporuci el. energije:

  • U vremenu od 08:00 do 17:00 časova DIO NASELJA: Mirnići.
  • U vremenu od 08:30 do 14:30 časova DIO NASELJA: Mađir.
  • U vremenu od 09:00 do 11:00 časova DIJELOVI ULICA: Branka Morače, Kolubarska, Raška, Skendera Kulenovića, Stevana Moljevića i Tome Radulovića.
  • U vremenu od 12:00 do 14:00 časova DIJELOVI NASELJA: Zalužani i Kuljani.
  • U vremenu od 09:00 do 14:00 DIJELOVI ULICA: Put Srpskih branilaca, Podgorička, Milana Cvijetića, Rade Radića,Karađorđeva, Velibora Janjetovića i Sime Panderivića
  • DIO NASELJA: Javorani.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom jutros je uredno.

Prognoza vremena

Ujutro svježe uz malu do umjerenu oblačnost, a tokom dana sunčano i veoma toplo. Poslijepodne rast oblaka nestabilnosti će usloviti po koji pljusak u širem regionu, izvjesnije južnije od grada. Vjetar slab i promjenjljiv. Najniža temperatura vazduha oko 15°C a najviša dnevna do 29°C.

VIŠKOVIĆ: Želimo da se u Srpsku ulaže iz ekonomskih razloga

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Zrenjaninu da je interes Republike Srpske da investitori iz Srbije što više ulažu u Srpsku kako bi ona povećavala broj zaposlenih, ali i da privrednici iz Srbije imaju profit i korist od toga.

CVIJANOVIĆ: SNSD potpuno posvećen očuvanju Srpske

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović prisustvovala je u Trebinju sjednici Gradskog odbora ove stranke na kojoj je rukovodstvo i članove informisala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Zbog droge uhapšen i policijski službenik PU Banjaluka

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka, čiji su inicijali S.S., uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

CIJENE STRUJE: Čavić predlaže subvencije za socijalno ugrožene, Đokić podsjeća da za to treba budžetski novac

Vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić izjavio je da u novi zakon o električnoj energiji treba uvrstiti poglavlje o energetski zaštićenom kupcu kojim će biti propisane subvencije za socijalno ugrožena domaćinstva, kao i domaćinstva u kojima obustavom isporuke električne energije može biti ugrožen nečiji život ili zdravlje. On je naglasio da posebnom uredbom treba precizno

RAVNOPRAVNOST ILI SAMOSTALNOST: Ujedinjena Srpska širom RS postavila bilborde

Na području Republike Srpske, u organizacije Ujedinjene Srpske, postavljena su 32 bilborda na kojima je zastava Republike Srpske i poruka “Ili ravnopravnost ili samostalnost! Mi smo za ravnopravnost! A vi?”. Na bilbordima se najavljuje i obilježavanje četiri godine od osnivanja Ujedinjene Srpske koje će biti održano 21. i 22. novembra u Banjaluci pod motom “Naše