Servisne informacije za 22. oktobar

Servisne informacije za utorak, 22. oktobar 2019. godine:

Policijska uprava

Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, evidentirano je pet krivičnih djela, javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, jedna s posljedicama po lica u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno.

Služba hitne pomoći

U Stanici hitne pomoći pregledano je 78 odraslih pacijenata i 20 djece, a obavljeno je 20 kućnih posjeta.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna brigada je imala tri intervencije.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno, a zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima danas će bez električne energije biti:

  • U vremenu od 09,00 do 11,00 časova dijelovi naselja: Petrićevac, Rakovačke Bare, Motike i Bronzani Majdan,
  • U vremenu od 12,00 do 14,00 časova dijelovi ulica: Dr. Velibora Dače Stojića, Fruškogorska, Krajiških brigada, Novosadska, Ranka Šipke i Vojvođanska, te dio naselja Bronzani Majdan- Stratinska,
  • U vremenu od 09,00 do 14,00 časova dio ulice Milana Brankovića, te dio naselja Stričići.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom jutros je uredno a kvalitet isporučene vode za piće zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Danas, 22.10.2019. godine izvodiće se radovi na cjevovodu u ulici Karađorđeva što će u periodu od 08,00 do 18,00 časova dovesti do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelu Karađorđeve ulice, druga visinska zona.

Prognoza vremena

Jutro malo do umjereno oblačno sa maglom ili sumaglicom u široj okolini grada, a tokom dana pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i toplo. Vjetar slab i promjenljiv. Jutarnja temperatura vazduha oko 10°C, najviša dnevna oko 26°C.

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za