Vijesti 26.05.2020.

Servisne informacije za 26. maj

ČITANJE: 2 minute

Servisne informacije za utorak, 26. maj 2020. godine:

Policijska uprava

Prema podacima s kojim raspolaže ovo Područno odjeljenje, za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se 2 krivična dijela (1 krađa i 1 teška krađa). Bila su 4 narušavanja javnog reda i mira (4 prekršaja – 1 tuča i 3 ostala prekršaja). Bilo je 6 saobraćajne nezgoda, bez povrijeđenih lica.

Hitna pomoć

U Stanici hitne pomoći pregledano je 48 odraslih pacijenata, 6 djece i obavljeno je 17 kućnih posjeta.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna brigada imala je 9 intervencija (4 požara i 5 tehničkih intervencija).

Elektrokrajina

Snabdijevanje Grada električnom energijom jutros je uredno. Bez napajanja električnom energijom će biti potrošači:
– od 09:00 do 14:00 časova DIO NASELJA: Udovčići- Plavšići.
– od 09:00 do 12:00 časova DIJELOVI ULICA: Kordunaška, Miše Stupara, Rade Vranješević i Relje Krilatice.
– od 09:00 do 14:00 časova DIJELOVI NASELJA: Kuljani, Dragočaj i DIO ULICE: Ivana Gorana Kovačića.

– Zbog kvara na dalekovodu od 03.52 časova bez napajanja električnom energijom su potrošači iz dijelova naselja Karanovac, Bastasi, Memići i Javorani. Ekipe održavanja će danas raditi na uklanjanju tog kvara.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom je uredno. Kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Vremenska prognoza

U toku noći promjenjljivo do pretežno oblačno povremeno s kišom. Pred jutro i ujutro sa periodima suvog vremena, ali i dalje s mogućnošću za povremenu kišu. Oko podneva i poslijepodne s čestom grmljavinom, u širem regionu grada sa uslovima za lokalne nepogode, moguća sugradica i grad. I kasnije popodne nestabilno s povremenim pljuskovima. Prema večeri i u noći na srijedu raslojavanje oblačnosti i suvo. Vjetar slab do umjeren, sjeverozapadni, pri nestabilnostima pojačan, promjenjljiv i mahovit. Minimalna jutarnja temperatura vazduha oko 8°C. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 17°C.