Servisne informacije za 7. decembar

Servisne informacije za četvrtak, 7. decembar 2017.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka

Nisu evidentirana krivična djela. Javni red i mir je narušen jedanput. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice povrijeđeno.

Služba hitne pomoći

Pregledano je 77 pacijenata i obavljeno 15 kućnih posjeta.

Vatrogasna jedinica

Pet intervencija

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno. Zbog radova, planirana su sljedeća  isključenja:

od 09:00 do 10:00 časova – dijelovi naselja: Petrićevac i Motike;
od 09:00 do 12:00 časova – dijelovi ulica: Od Zmijanja Rajka i Karađorđeva br. 2. te dijelovi naselja: Novoselija, Grab, Srpske toplice i Banj brdo;
od 10:00 do 10:30 časova – dio naselja Piskavica;
od 09:00 do 14:00 časova – dijelovi ulica: Hilandarske, Jovice Savinovića, Braće i sestara Kapor, Kosovske i Zvjezdana Mandića, te dijelovi naselja: Bukvalek i Bistrica.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom je uredno. Tehničke ekipe Vodovoda će danas raditi na redovnom pregledu vodovodne mreže kao i na otklanjanju kvarova u ulicama Branka Koščice 33 i Prvoj kuljanskoj, te u naselju Šindraci.

Izvođenje radova na pomenutim lokacijama može u periodu od 08.00 do 15.00 časova, dovesti do privremenog prekida vodosnabdijevanja potrošača u navedenim ulicama. Zbog nedostatka električne energije, od 9.00 do 12.00 časova, na pumpnoj stanici Grab doći će do prekida vodosnabdijevanja naselja Grab u navedenom periodu.

Prognoza vremena RHMZ

Jutro hladno i pretežno vedro, u nižim dijelovima grada i oko rijeka prolazna magla koja će se ponegdje zadržavati i prije podneva. Tokom dana pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme. Duvaće slab i promjenljiv vjetar, popodne jugozapadni. Jutarnja temperatura oko -1°C, a najviša dnevna do 12°C.

 

 

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.