Vijesti 06.05.2016.

Šešelj: Dobio sam pasoš, neka me Kolinda čeka

ČITANJE: 1 minuta
seselj pasos
Lider radikala Dr Vojislav Šešelj, dobio je prije dva dana pasoš Republike Srbije.

Šešelj je u izjavi za Kurir potvdio da je konačno poslije toliko godina dobio važeću putnu ispravu i da mu je ona izdata u policijskoj upravi u Zemunu.

“Čekao sam 30 dana i dobio sam ga tog posljednjeg 30. dana koliko je potrebno po zakonu za izadavanje pasoša. Neka me Kolinda čeka, eto mene u stižem u Zagreb i na trg Bana Jelačića. Na kraju krajeva neka Kolinda kaže koji joj datum odgovara da provedemo jedan romantičan vikend na Pantovčaku”, rekao je lider radikala u izjavi za Kurir.

Podsjetimo, lider SRS Vojislav Šešelj predao je 4. aprila ove godine zahtjev za izdavanje pasoša u MUP-u u Zemunu i najavio da mu je prva destinacija Zagreb, a da potom namjerava u Sarajevu “obići staze svog djetinjstva”.

Šešelj je u ranijoj izjavi za Kurir rekao da ga zabrana neće spriječiti da ide u Hrvatsku.

“Odlučio sam da idem. Lako bih ja podnio ovu zabranu da nije moje drage Kolindice. Jer kako će mi ona izgledati poslije 20 godina”, kaže Šešelj i dodaje da ne postoji prepreka zbog koje mu ne bi bila vraćena putna isprava.

“Cijeli autobus novinara će biti, oni idu za Zagreb, a ja ću doći svojom maršrutom. Ne mogu da otkrijem kojom. Ima neka fora, a ne mogu vam reći kako. Idem na Trg bana Jelačića da malo posjedim u gradskoj kafani, da obiđem one dvije knjižare u samom centru i taj zvanični dio je završen, a onda idem da se predam zagrljaju svojoj dragoj Kolindi”, kaže Šešelj u jednoj od ranijih izjava za Kurir.

(Kurir)