Region 29.06.2022.

ŠEŠELJ: Ne mislim sada umrijeti, živjeću još godinu-dvije

ČITANJE: 1 minuta

Lider SRS-a Vojislav Šešelj gostovao je u emisiji Hit tvit što je njegovo prvo pojavljivanje nakon izbora u Srbiji gdje su Radikali poraženi po drugi put zaredom, a nakon čega je Šešelj najavio povlačenje iz politike.

“Ja sam u penziji već 10 godina. Spremamo novi kongres SRS. Kongres će da bira novog predsjednika, smatramo da nema razloga za žurbu, treba da izvršimo potpunu rekonstrukciju stranke da bi bili spremni za sljedeću godinu za izbore”, rekao je Šešelj.

Nakon toga voditeljka emisije ga je upitala gdje je njegova prepoznatljiva energija i da je malo “utihnuo”.

“Šta sam utihnuo? Poražen sam na izborima, srpski narod me je odbacio, nemam ja tu više šta da se busam u prsa. Ne mislim još umrijeti, živjeću još godinu-dvije. Ostajem član stranke, pomagaću šta mogu, nastaviću sa pisanjem knjiga i nastaviću svoju političku borbu. Narod je mene odbacio, ali ja nisam odbacio ni narod ni Srbiju”, rekao je Šešelj.

On je komentarisao trenutna dešavanja na svjetskoj sceni, a jedan od komentara ticao se sastanka u Briselu, prenosi ATV.

“Nikada Srbija neće biti članica EU. Ne da ja to neću dočekati, nego neće dočekati ni moji unuci. Sastanak u Briselu je iskorišćen kao manifestacija protiv Rusije. Nikad Ukrajina neće postati članica EU, prije će prestati da postoji. Sada se EU igra sudbinom Moldavije, tamo je sada barem nekakvo primirje”.

(SB)

Oznake: SRS