Politika 25.04.2016.

Šešelj: Nisam zadovoljan rezultatima, ali ne mogu da se ljutim na svoj narod

ČITANJE: 1 minuta
seselj
Predsjednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je sinoć da nije zadovoljan izbornim rezultatima, da je očekivao više, ali da je za njegovu stranku u ovom trenutku najvažnije da je povratila status parlamentarne stranke.

On je na konferenciji za novinare u izbornom štabu SRS rekao da su njihovi rezultati kasnili zbog pojava u pojedinim opštinskim odborima, gdje su stranke koje nisu prešle cenzus tražile više uzastopnih prebrojavanja glasova.

“Moram priznati da nismo zadovoljni, očekivali smo više, ali narod je tako presudio, mi ne možemo da se ljutimo na svoj narod, koji je procijenio da vrijedimo ovoliko, a naša borba se nastavlja i ubijeđeni smo da ćemo građanima Srbije koji su nam ukazali poverenje ispuniti očekivanja i želje”, rekao je Šešelj.

Dodao je da je situaciji u Srbiji teška i da se “za dvije godine mogu očekivati vanredni parlamentarni izbori”, prenosi Tanjug.

“Sljedeće godine su predsjednički, tako da, kako stvari stoje, izbora nam neće nedostajati”, rekao je Šešelj.

Istakao je da je SRS sigurno prošla u Vojvodini, i da u pokrajini ima bolji rezultat, ali da u ovom trenutku ne može iznijeti tačne rezultate.

“Trudićemo se da skupština bude ozbiljnija nego u ovom mandatu, podići ćemo nivo skupštinskih rasprava”, rekao je Šešelj.

(Agencije)