Šešić: Cecin let između Banjaluke i Bijeljine koštao 800 KM

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić rekao je da još nije poznat motiv bombaškog napada u Šipovu čija je meta bio funkcioner ove stranke Stevan Medić.

“Saznanja koja bi smo o tome imali, ne bismo o njima pričali, jer se o ovom slučaju vjerovatno vodi istraga”, rekao je Šešić danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Šešić je rekao da su se u posljednjih nekoliko mjeseci u Republici Srpskoj dogodila dva bombaška napada, od kojih jedan kod Rebrovačkog mosta u Banjaluci, a drugi juče u Šipovu, “što pokazuje da su životi građana ugroženi i da bezbjednost u tom pogledu nije na zadovoljavajućem nivou”.

On je rekao da je bezbjednost građana Srpske ugrožena i na saobraćajnicima gdje je u posljednjih 10 dana nekoliko mladih života ugašeno, za šta krivicu snose ljudski faktor i loše označene saoobraćajnice.

“Najkarakterističnija je saobraćajna nesreća koja se dogodila na naplatnim kućicama u Glamočanima i treći gubitak mladog života. Te kućice je davno trebalo da budu uklonjene. Postavlja se pitanje ministru saobraćaja i veza Srpske Neđi Trniniću zašto to do sada nije urađeno”, kaže Šešić.

Šešić je rekao da SDS raspolaže informacijama o zloupotrebi helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske u novogodišnjoj noći, navodeći da je taj let bio između Bijeljine i Banjaluke, zbog čega nije bio prekogranični.

“Let helikoptera u oba smjera koštao je građane Republike Srpske samo za gorivo 800 KM, što je 30 puta više nego da se išlo automobilom. Ovdje se radi o luksuzu, bahaćenju na račun građana”, istakao je Šešić.

On je rekao da će poslanički klub SDS-a u formi poslaničkih pitanja zatražiti odgovore u vezi sa ovim slučajem krajem januara na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

(Srna)

DAVIDOV OTAC NA TRGU KRAJINE: Procvjetale su, sine, one dvije dunje

Još jedno mirno okupljanje građana “Pravda za Davida” održano je večeras je na Trgu Krajine u Banjaluci. “Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša…Procvjetale su one dvije dunje, sine, što smo ih zasadili” ovim riječim svoje obraćanje započeo je Davidov otac, Davor Dragičević. Prošlo je mjesec dana od pronalaska tijela Davida Dragičevića.

HIDROELEKTRANA POSTAJE MUZEJ Od ruševine u Trapistima prave turističku atrakciju

Devastirani objekat stare Hidroelektrane „Delibašino selo“ uskoro postaje Tehnički muzej energetike. O pretvaranju u muzej priča se unazad nekoliko godina, a sada je konačno došao red da se iskoristi potencijal jednog od najljepših naselja kada je priroda u pitanju. Potvrdili su nam ovo  u „Elektrokrajini“ te naglasili da su nakon dugih najava, konačno dobili dozvolu

ZBOG POKUŠAJA UBISTVA Tužilaštvo traži strožu kaznu za Markovića, odbrana ponavljanje suđenja

Slobodan Marković (58) iz Banjaluke, koji je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanke Biljane Keserović (54), po mišljenju Tužilaštva, zaslužuje strožu kaznu, dok njegova odbrana traži ukidanje te presude i ponavljanje suđenja. U Vrhovnom sudu RS tužilac Branko Mitrović ocijenio je da je izrečena kazna minimalna te da nije adekvatna. “Činjenično stanje

BANSKI DVOR Kulturni program u čast ruske delegacije

U Banskom dvoru je počeo kulturni program u čast današnje posjete delegacije Savjeta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Republici Srpskoj. Program u Banskom dvoru organizovao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Ruska delegacija, koju predvodi predsjednik ruskog Savjeta Federacije Valentina Matvijenko doputovala je danas u Banjaluku, gdje je razgovarala sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i

11. PO REDU U subotu “Veče Petrovčana”

Zavičajno udruženje Petrovac organizuje 11. po redu “Veče Petrovčana” u Banjaluci, koje će biti održano u subotu, 28. aprila, u restoranu “Aquana”, s početkom u 19 časova.

BORAC: Da nas “Borik” sutra nosi!

Borac m:tel i Vogošća su remizirali u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH (25:25), a sutra je revanš meč u kojem Borac traži priliku da ove sezone doda još jedan trofej.