Šešić: Cecin let između Banjaluke i Bijeljine koštao 800 KM

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić rekao je da još nije poznat motiv bombaškog napada u Šipovu čija je meta bio funkcioner ove stranke Stevan Medić.

“Saznanja koja bi smo o tome imali, ne bismo o njima pričali, jer se o ovom slučaju vjerovatno vodi istraga”, rekao je Šešić danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Šešić je rekao da su se u posljednjih nekoliko mjeseci u Republici Srpskoj dogodila dva bombaška napada, od kojih jedan kod Rebrovačkog mosta u Banjaluci, a drugi juče u Šipovu, “što pokazuje da su životi građana ugroženi i da bezbjednost u tom pogledu nije na zadovoljavajućem nivou”.

On je rekao da je bezbjednost građana Srpske ugrožena i na saobraćajnicima gdje je u posljednjih 10 dana nekoliko mladih života ugašeno, za šta krivicu snose ljudski faktor i loše označene saoobraćajnice.

“Najkarakterističnija je saobraćajna nesreća koja se dogodila na naplatnim kućicama u Glamočanima i treći gubitak mladog života. Te kućice je davno trebalo da budu uklonjene. Postavlja se pitanje ministru saobraćaja i veza Srpske Neđi Trniniću zašto to do sada nije urađeno”, kaže Šešić.

Šešić je rekao da SDS raspolaže informacijama o zloupotrebi helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske u novogodišnjoj noći, navodeći da je taj let bio između Bijeljine i Banjaluke, zbog čega nije bio prekogranični.

“Let helikoptera u oba smjera koštao je građane Republike Srpske samo za gorivo 800 KM, što je 30 puta više nego da se išlo automobilom. Ovdje se radi o luksuzu, bahaćenju na račun građana”, istakao je Šešić.

On je rekao da će poslanički klub SDS-a u formi poslaničkih pitanja zatražiti odgovore u vezi sa ovim slučajem krajem januara na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

(Srna)

Doktor Bojan Kozomara o karijeri i humanosti

Njegov put ka onom najhumanijem pozivu nije bio slučajnost. On je od djetinjstva gledao u očev bijeli mantil, pune police knjiga i bio svjedok svakodnevnih doktorskih priča uz koje je mnogo naučio o humanosti koja mu je i danas prva i posljednja misao u radu sa pacijentima.  Doktor Bojan Kozomara je jedan od najboljih domaćih stručnjaka

Stojanović v.d. direktora RiTE Ugljevik

Danas je smijenjen direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik, Đorđe Popović, kadar DNS-a, potvrđeno je ATV-u iz Nadzornog odbora tog preduzeća. Za vršioca dužnosti direktor RITE Ugljevik, na period od 60 dana, imenovan je Čedomir Stojanović iz Bijeljine. Uskoro opširnije…. (ATV)

GRAD BANJALUKA Raspisan konkurs za studentske stipendije

Konkurs za dodjelu stipendija grada Banjaluka studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama raspisan je danas i trajaće do 14. novembra. Grad dodjeljuje tri vrste stipendija redovnim studentima prvog ciklusa – prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i za uspjeh na studiju. Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neka od deficitarnih zvanja,

IVANA ŠPANOVIĆ U BANJALUCI: Ne odustajte, snovi mogu da postanu realnost

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je mladim atletičarima i atletičarkama iz Republike Srpske da ne postoje preveliki snovi i da se uz naporan rad mogu postići uspješni rezultati. Osvajačica bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, koja se danas na Gradskom stadionu u Banjaluci družila sa atletičarima iz Banjaluke, Prnjavora…, ali i

JAVNA RASPRAVA Pristiglo 28 primjedbi na budući izgled centra Banjaluke

Novi Regulacioni plan centralnog gradskog područja Banjaluke našao se danas na javnoj raspravi, nakon što je Skupština grada na 25. sjednici održanoj 5. septembra ove godine, usvojila nacrt ovog dokumenta koji bi trebao da utvrditi izgled centra grada u budućnosti. Nacrt ovog plana obuhvata prostor koji se nalazi između ulica: Aleja Svetog Save, Vuka Karadžića,

Kampanja “Čitajmo zajedno” od 21. oktobra

Kampanja “Čitajmo zajedno” u Republici Srpskoj će trajati od 21. oktobra do kraja mjeseca, a cilj je njegovanje kulture čitanja knjiga, promovisanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma.