Šešić: Cecin let između Banjaluke i Bijeljine koštao 800 KM

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić rekao je da još nije poznat motiv bombaškog napada u Šipovu čija je meta bio funkcioner ove stranke Stevan Medić.

“Saznanja koja bi smo o tome imali, ne bismo o njima pričali, jer se o ovom slučaju vjerovatno vodi istraga”, rekao je Šešić danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Šešić je rekao da su se u posljednjih nekoliko mjeseci u Republici Srpskoj dogodila dva bombaška napada, od kojih jedan kod Rebrovačkog mosta u Banjaluci, a drugi juče u Šipovu, “što pokazuje da su životi građana ugroženi i da bezbjednost u tom pogledu nije na zadovoljavajućem nivou”.

On je rekao da je bezbjednost građana Srpske ugrožena i na saobraćajnicima gdje je u posljednjih 10 dana nekoliko mladih života ugašeno, za šta krivicu snose ljudski faktor i loše označene saoobraćajnice.

“Najkarakterističnija je saobraćajna nesreća koja se dogodila na naplatnim kućicama u Glamočanima i treći gubitak mladog života. Te kućice je davno trebalo da budu uklonjene. Postavlja se pitanje ministru saobraćaja i veza Srpske Neđi Trniniću zašto to do sada nije urađeno”, kaže Šešić.

Šešić je rekao da SDS raspolaže informacijama o zloupotrebi helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske u novogodišnjoj noći, navodeći da je taj let bio između Bijeljine i Banjaluke, zbog čega nije bio prekogranični.

“Let helikoptera u oba smjera koštao je građane Republike Srpske samo za gorivo 800 KM, što je 30 puta više nego da se išlo automobilom. Ovdje se radi o luksuzu, bahaćenju na račun građana”, istakao je Šešić.

On je rekao da će poslanički klub SDS-a u formi poslaničkih pitanja zatražiti odgovore u vezi sa ovim slučajem krajem januara na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

(Srna)

POPRAVKA ZUBA ZA OSNOVCE Tokom raspusta zubar u šest banjalučkih škola

Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ “Ivo Andrić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Borisav Stanković”, “Zmaj Jova Jovanović”, “Branko Radičević” i “Sveti Sava”, radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

PUCAO NA KOMŠIJU Potekla krv zbog bunara

Novica Šešum (65) uhapšen je preksinoć jer je pucao na komšiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Kuljani, a tome je, kako saznajemo, prethodila svađa zbog bunara za vodu.