Šešić: Cecin let između Banjaluke i Bijeljine koštao 800 KM

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić rekao je da još nije poznat motiv bombaškog napada u Šipovu čija je meta bio funkcioner ove stranke Stevan Medić.

“Saznanja koja bi smo o tome imali, ne bismo o njima pričali, jer se o ovom slučaju vjerovatno vodi istraga”, rekao je Šešić danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Šešić je rekao da su se u posljednjih nekoliko mjeseci u Republici Srpskoj dogodila dva bombaška napada, od kojih jedan kod Rebrovačkog mosta u Banjaluci, a drugi juče u Šipovu, “što pokazuje da su životi građana ugroženi i da bezbjednost u tom pogledu nije na zadovoljavajućem nivou”.

On je rekao da je bezbjednost građana Srpske ugrožena i na saobraćajnicima gdje je u posljednjih 10 dana nekoliko mladih života ugašeno, za šta krivicu snose ljudski faktor i loše označene saoobraćajnice.

“Najkarakterističnija je saobraćajna nesreća koja se dogodila na naplatnim kućicama u Glamočanima i treći gubitak mladog života. Te kućice je davno trebalo da budu uklonjene. Postavlja se pitanje ministru saobraćaja i veza Srpske Neđi Trniniću zašto to do sada nije urađeno”, kaže Šešić.

Šešić je rekao da SDS raspolaže informacijama o zloupotrebi helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske u novogodišnjoj noći, navodeći da je taj let bio između Bijeljine i Banjaluke, zbog čega nije bio prekogranični.

“Let helikoptera u oba smjera koštao je građane Republike Srpske samo za gorivo 800 KM, što je 30 puta više nego da se išlo automobilom. Ovdje se radi o luksuzu, bahaćenju na račun građana”, istakao je Šešić.

On je rekao da će poslanički klub SDS-a u formi poslaničkih pitanja zatražiti odgovore u vezi sa ovim slučajem krajem januara na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

(Srna)

Krava ubila vlasnika dok ju je vodio biku

Naš Aleksije poveo je kravu na oplodnju kod bika, prema selu Kola. Međutim, nisu odmakli ni kilometar od štale i, po svemu sudeći, kada je počela padati kiša, on je raširio kišobran, što ju je uplašilo, te ga je usmrtila.

(FOTO) Majstor “Parking majstora”

Čitalac portala blmojgrad, poslao je fotografiju koja bi slobodno mogla konkurisati za “Naj parking majstora u Banjaluci u januaru 2018. godine” ukoliko bi postojalo takvo takmičenje.