Politika 29.03.2021.

ŠEŠIĆ (SDS): Sredina aprila rok do kojeg Vlada mora pomoći ugostiteljima

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić poručio je da Vlada RS mora preuzeti odgovornost opstanka svih subjekata koji su zatvoreni zbog mjera, te da isplati plate svim radnicima iz sektora koji ne rade, oslobodi ih plaćanja poreza i doprinosa kao i taksi koje imaju.

Rok za ova plaćanja, kako dodaje on, mora biti polovina aprila ove godine, prenosi Srpskainfo.

Šešić je podsjetio na situaciju od prošle godine tokom zatvaranja, kada su plaćanja koje je preuzela Vlada bila obavljena tek nakon godinu dana.

On je na konferencije za novinare istakao da sve dok u Vladi RS ima stotine radnika koji se vode fiktivno da rade i koji ne dolaze na posao, a uredno primaju platu, mora biti obaveza Vlade da plate isplati i onima koji žele da rade, a koji su zatvoreni zbog epidemiološke situacije.

– Parkovi i bašte kafića koji imaju kafu za ponijeti su bili prepuni tokom vikenda, a ne dozvoljava se ugostiteljstvu da radi zbog zabrane okupljanja. Zašto restorani i kafići ne mogu da rade, a proizvodni subjekti u kojima boravi i preko 400 radnika mogu da rade? – upitao je Šešić.

On je rekao da se Vlada RS nije izjasnila o njegovom prijedlogu podrške zdravstvenim radnicima koju je SDS zagovarao kroz povećanje plata zdravstvenim radnicima.

– Za kapitalne investitcije ove godine budžetom je predviđeno 44 miliona КM. To je novac za nabavljanje zgrada i softvera. Taj novac rebalansom treba alocirati u korist zdravstvenih radnika, za njihovo povećanje plata – naveo je Šešić.

(SB)

Oznake: Davor Šešić