Sport 20.05.2016.

Šest igrača odlazi iz Borca

ČITANJE: 2 minute

On je još početkom februara potpisao trogodišnji ugovor sa slovačkim Tatranom iz Prešova, u koji će se preseliti ovog ljeta. Međutim, kako stvari stoje, većina sadašnjih prvotimaca Borca krenuće njegovim stopama po završetku sezone, a za sada je sigurno da će njih još petorica potražiti nove sredine.

Novopečeni reprezentativac Srbije, golman Tibor Ivanišević sigurno će napustiti klub, a njegovim stopama mogao bi i drugi čuvar mreže Damir Efendić, iako postoji mogućnost da on produži ugovor. Opciju za produžetak saradnje na još jednu sezonu ima i Ivan Dumenčić, ali on je takođe bliži odluci da napusti tim.

Kako saznajemo, i Davorin Vujović, Stanko Stanković i Đorđe Milošević su blizu odlaska, jer im ističu ugovori, a neće im biti ponuđeni novi. Pored mladih rukometaša koji su pod ugovorom Miloša Nježića, Marka Ćeranića, Deana Šešića, Srđana Mijatovića, te Arsenija Bubića i Luke Telena, ugovor na još jednu sezonu ima pivot Dominik Smojver.

– Sve će biti jasnije poslije završetka sezone. Imamo još jedno kolo do kraja prvenstva, a zatim finalni turnir Kupa BiH. Sigurno će biti odlazaka, za Jankovića se već odranije zna, a napustiće nas i Ivanišević i Vujović – rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

U upravi su voljni da produže saradnju sa Đorđem Ćelićem i Ratkom Nikolićem, a Branković je najavio razgovor i sa dugogodišnjim prvotimcima Branislavom Obradovićem i Mirkom Mikićem.

– O njima sve najbolje. Mnogo su dali klubu, ali još mogu da pomognu. Mogu samo da garantujem da ćemo tim praviti u junu, a ne u julu i avgustu, kako je to do sada bio slučaj – rekao je Branković.

Izviđač šampion

Rukometaši Izviđača i matematički su osvojili titulu poslije pobjede nad Vogošćom od 29:23. Ovo je peta titula ekipi iz Ljubuškog, a prva poslije 11 godina. Prije posljednjeg kola Izviđač ima 12 bodova, Borac je na drugom mjestu sa sedam, Vogošća šest, dok Maglaj ima četiri boda. U posljednjem kolu sutra se sastaju Maglaj – Izviđač i Vogošća – Borac.

(Glas)