ŠESTI SABOR SNSD-a Dodik: Cilj – razvoj Srpske i očuvanje mira

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Laktašima da je politika stranke koju predvodi zasnovana na stabilizaciji, jačanju i razvoju Republike Srpske, a da je glavni cilj očuvanje mira.

“SNSD je opredijeljen za politiku širenja saveza za Republiku Srpsku i danas smo za ovo dobili podršku. Sve naše aktivnosti biće u skladu sa ciljevima koji su poznati”, rekao je novinarima Dodik, nakon što je na Saboru SNSD-a reizabran za predsjednika stranke.

On je istakao da su ga za predsjednika jednoglasno kandidovali svi odbori SNSD-a.

“SNSD u kontinuitetu pobjeđuje na opštim i lokalnim izborima. Naši pojedinačni kandidati su, takođe, pobijedili na izborima, što dovoljno govori o snazi partije”, dodao je Dodik.

On je naglasio da je na Saboru izabran i Glavni odbor stranke koji će činiti 499 članova.

“Izabrali smo i Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor stranke, što je veoma važno. Potpredsjednici partije biće birani na sjednici Glavnog odbora koja bi trebalo da bude održana u narednih mjesec dana”, objasnio je Dodik.

On je naveo da SNSD želi nastaviti kontinuitet pobjeda na svim novima u izbornim ciklusima koji slijede, za šta ima ozbiljnu strukturu i organizaciju.

“BiH se mora vratiti izvornom Dejtonu, a ne da se ovdje mrcvarimo. Ostajemo privrženi konstituisanju organa na nivou BiH, saradnji sa koalicionim partnerima, stabilnosti, miru, reginalnoj saradnji, te našim politikama i ne prihvatamo ucjene, pritiske i bilo kakve štetne odluke”, zaključio je Dodik.

Vladajuća koalicija doprinijela političkoj i ekonomskoj stabilnosti Srpske

Predstavnici političkih partija koje su u koaliciji sa SNSD-om poručili su danas da je ova saradnja doprinijela institucionalnoj, političkoj i ekonomskoj stabilnosti Republike Srpske.

Lider DNS-a Marko Pavić poželio je u obraćanju na Saboru SNSD-a u Laktašima da ova politička partija danas izabere ljude koji će uspješno voditi Republiku Srpsku.

“Na putu uspjeha Republike Srpske želim da SNSD i DNS budu zajedno. Zajedno ćemo raditi na poboljšanju svih segmenata života u Republici Srpskoj i vjerujem da će naša uspješna saradnja biti još uspješnija, jer moramo svi zajedno gledati u budućnost”, rekao je Pavić.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić ocijenio je da socijalisti i SNSD uspješno sarađuju više od 20 godina.

“Naša saradnja je dala velike rezultate za razvoj Republike Srpske i želim da tako nastavimo. SNSD nosi težak teret odgovornosti, ali vjerujem da ćemo zajednički uspjeti da odgovorimo na sve izazove, a cilj mora biti mir i stabilnost”, istakao je Đokić.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović poželio je uspješan rad SNSD-u i izbor novog rukovodstva stranke koje mora imati, kako je istakao, mnogo mudrosti u ovim turbulentnim vremenima.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da SNSD najveća politička organizacija u Republici Srpskoj koja je izgradila nacionalno ideologiju.

“U ovom ćete imati podršku Ujedinjene Srpske, jer Republika Srpska može samo opstati uz jaku nacionalnu sociologiju”, istakao je Stevandić.

(atv)

Otkrivena velika laboratorija za proizvodnju droge u Banjaluci

Policijski službenici Uprave za organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, sproveli su na području grada Banjaluka operativnu akciju “Unikat”. U akciji je pronađena velika laboratorija za proizvodnju marihuane i uhapšene su četiri osobe. U pitanju je vještačka laboratorija za proizvodnju skanka u kojoj je, prema procjenama, pronađena oko tona droge.

STRUČNJACI POKAZALI KAKO OPLEMENITI PROSTOR: Umjetnička djela zamjenjuju sive zidove

Gradnja mreže javnih česmi u centralnom dijelu Banjaluke te oslikavanje tri prolaza u Gospodskoj ulici među prvim su idejama koje bi trebalo da budu ostvarene ove godine u sklopu projekta “Male intrevencije” (MI). Te i druge ideje uz moto “Manje je više” osmislio je tim stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma, pejzažne arhitekture i građevinarstva s

TRG KRAJINE Stanivuković prikuplja potpise za dvije peticije

“Ne borimo se samo protiv zagađenja piralenom, niti samo za pravo građana na slobodu okupljanja, uključujući i pravo na okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci. Mi se borimo za promjenu sistema.” Izjavio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković, na Trgu Krajine, gdje je u toku prikupljanje potpisa za podnošenje dvije građanske inicijative – jedna

Besplatan kurs meditacije i pozitivnog razmišljanja u Banjaluci

Radionica “Moć pozitivnog razmišljanja” i kurs meditacije koje će voditi Mirko Prljić održaće se u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak u holističkom centru Ananda.  Porijeklom iz Bosne i Hercegovine, mašinski inžinjer po struci, Mirko zadnjih 49 godina živi u Južnoj Africi. Već 30 godina  praktikuje meditaciju i osobni razvoj i trenutno vodi Brahma Kumaris centar za meditaciju