ŠESTI SABOR SNSD-a Dodik: Cilj – razvoj Srpske i očuvanje mira

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Laktašima da je politika stranke koju predvodi zasnovana na stabilizaciji, jačanju i razvoju Republike Srpske, a da je glavni cilj očuvanje mira.

“SNSD je opredijeljen za politiku širenja saveza za Republiku Srpsku i danas smo za ovo dobili podršku. Sve naše aktivnosti biće u skladu sa ciljevima koji su poznati”, rekao je novinarima Dodik, nakon što je na Saboru SNSD-a reizabran za predsjednika stranke.

On je istakao da su ga za predsjednika jednoglasno kandidovali svi odbori SNSD-a.

“SNSD u kontinuitetu pobjeđuje na opštim i lokalnim izborima. Naši pojedinačni kandidati su, takođe, pobijedili na izborima, što dovoljno govori o snazi partije”, dodao je Dodik.

On je naglasio da je na Saboru izabran i Glavni odbor stranke koji će činiti 499 članova.

“Izabrali smo i Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor stranke, što je veoma važno. Potpredsjednici partije biće birani na sjednici Glavnog odbora koja bi trebalo da bude održana u narednih mjesec dana”, objasnio je Dodik.

On je naveo da SNSD želi nastaviti kontinuitet pobjeda na svim novima u izbornim ciklusima koji slijede, za šta ima ozbiljnu strukturu i organizaciju.

“BiH se mora vratiti izvornom Dejtonu, a ne da se ovdje mrcvarimo. Ostajemo privrženi konstituisanju organa na nivou BiH, saradnji sa koalicionim partnerima, stabilnosti, miru, reginalnoj saradnji, te našim politikama i ne prihvatamo ucjene, pritiske i bilo kakve štetne odluke”, zaključio je Dodik.

Vladajuća koalicija doprinijela političkoj i ekonomskoj stabilnosti Srpske

Predstavnici političkih partija koje su u koaliciji sa SNSD-om poručili su danas da je ova saradnja doprinijela institucionalnoj, političkoj i ekonomskoj stabilnosti Republike Srpske.

Lider DNS-a Marko Pavić poželio je u obraćanju na Saboru SNSD-a u Laktašima da ova politička partija danas izabere ljude koji će uspješno voditi Republiku Srpsku.

“Na putu uspjeha Republike Srpske želim da SNSD i DNS budu zajedno. Zajedno ćemo raditi na poboljšanju svih segmenata života u Republici Srpskoj i vjerujem da će naša uspješna saradnja biti još uspješnija, jer moramo svi zajedno gledati u budućnost”, rekao je Pavić.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić ocijenio je da socijalisti i SNSD uspješno sarađuju više od 20 godina.

“Naša saradnja je dala velike rezultate za razvoj Republike Srpske i želim da tako nastavimo. SNSD nosi težak teret odgovornosti, ali vjerujem da ćemo zajednički uspjeti da odgovorimo na sve izazove, a cilj mora biti mir i stabilnost”, istakao je Đokić.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović poželio je uspješan rad SNSD-u i izbor novog rukovodstva stranke koje mora imati, kako je istakao, mnogo mudrosti u ovim turbulentnim vremenima.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da SNSD najveća politička organizacija u Republici Srpskoj koja je izgradila nacionalno ideologiju.

“U ovom ćete imati podršku Ujedinjene Srpske, jer Republika Srpska može samo opstati uz jaku nacionalnu sociologiju”, istakao je Stevandić.

(atv)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave