Vijesti 25.12.2015.

Sestra nestalog učenika: Dragoljub je viđen u Banjaluci

ČITANJE: 3 minute
Nestao mladic u Gradisci
Dragoljub Misimović iz Gradiške za kojim policija intenzivno traga, a koji je nestao u utorak oko 18 časova kada je napustio nastavu i otišao u nepoznatom pravcu, još se nije vratio kući.

Potvrdila je to  Marija Misimović, sestra nestalog mladića.

– Nije se još uvijek javio. Telefon mu je isključen. Sinoć se javila žena koja ga je vidjela u Banjaluci i koja kaže da je moj brat od nje tražio da mu sitne evre zamijeni za marke – rekla je Misimovićeva.

Misimovićeva je na svome facebook profilu objavila bratove fotografije i napisala status:

“Momak sa slike je Dragoljub Misimović, moj brat, koji je nestao u utorak poslije 18:30, u Gradišci. Nakon izlaska iz škole, gubi mu se svaki trag. Dobili smo informaciju da je juče, 24.12. viđen u Banjaluci u blizini stare autobuske stanice, oko 13:20, pa vas molimo da obratite pažnju. Molimo sve koji imaju bilo kakvu informaciju da mi se jave na facebook ili zovu na brojeve: 066-222-469,065-872-816”

Rukovodstvo Gimnazije je u utorak oko 20 časova prijavilo policiji nestanak šesnaestogodišnjeg Misimovića, koji je pod izgovorom da mora otići kupiti sendvič izašao sa šestog časa, a zatim se nije vratio na nastavu.

Prema riječima dječakovog oca, Bogdana Misimovića Dragoljub je bio obučen u farmerke i crni duks sa tamnoplavim šarama i nosio je crne patike.

– Ne znamo kuda je mogao otići. Policija istražuje, pretražili smo sva moguća mjesta, ali navodno kažu da je otišao sam. Međutim, nigdje ga nema. On je poslušan, povučen i dobar dječak. Ne znam zašto bi uradio ovako nešto – rekao je Bogdan.

Dodaje da su se pojavile različite informacije, a da ni sam ne zna u šta da vjeruje.

– Jedni kažu da je posljednji put viđen kako prolazi pored carine na graničnom prelazu, dok drugi tvrde da je viđen kod Savskog keja. Ne mogu da vjerujem da bi zbog loših ocjena pobjegao od kuće ili da bi ne daj bože digao ruku na sebe – kroz suze govori Bogdan.

U nevjerici je i dječakova sestra Marija koja kaže da je Dragoljub uvijek bio povučen i da nije želio da razgovara o svojim problemima.

Nestanak dječaka šokirao je i njegove komšije u naselju Jablanica koje kažu da je riječ o primjernom djetetu.

– Dragoljub je divno dijete iz dobre porodice, a takođe i sportista i igrao je za fudbalski klub Jablanicu. Nadamo se da se ipak negdje sakrio i da će se iznenada pojaviti. Vjerujemo da se potresao zbog škole, ali da će ga to proći i da će doći živ i zdrav – poručuju komšije.

Njegovi vršnjaci, koji nisu željeli da im objavimo ime, smatraju da su Dragoljuba najvjerovatnije pogodile loše ocjene iz matematike i srpskog jezika, koje je namjeravao ispraviti. U Gimnaziji kažu da se na video-nadzoru vidi kako Dragoljub napušta školu bez torbe i jakne koje je ostavio u učionici.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka ističu da policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiška preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju pronalaska dječaka. Dodaju da pretražuju sva mjesta i ispituju najbliže kako bi došli do nekih tragova koji bi odveli do dječaka.

(Nezavisne)