Vijesti 31.10.2017.

Sestra ubijenog: Brata nema, a Kristina se neće pokajati

ČITANJE: 3 minute

Činjenica je da kada Kristina Jovković (32) izađe iz zatvora, nažalost, neće izaći kao bolja osoba, neće se pokajati za sve grozote i štetu koju je nanijela ljudima oko sebe, pa tako i mojoj obitelji.

To je juče u izjavi za “Nezavisne” kazala Anja Mujčinović, sestra Aleksandra Mujčinovića Akija (44), za čije je ubistvo Jovkovićeva pravosnažno osuđena na 14 godina robije.

Jovkovićevoj je, dakle, za dvije godine povećana prvostepena presuda za ubistvo svog bivšeg partnera, a kojeg je sa 11 uboda nožem ubila u noći između 18. i 19. novembra prošle godine u kući u Solunskoj ulici.

Anja Mujčinović, u izjavi za “Nezavisne”, podsjeća da su se žalili na prvostepenu presudu jer su smatrali da je dobila jako malo.

“Upravo sam pročitala vaš članak u ‘Nezavisnim’ o pravosnažnoj presudi. Činjenica je da, koliko god ona da dobila godina, meni će biti premalo. Ništa u vezi s njom ne mijenja činjenicu da mog brata više nema, da je oduzela nečiji život, na što nije imala pravo. Jedini grijeh mog brata bio je taj što joj je pomagao, bio prijatelj, pustio je u svoju kuću, a ona mu je ‘zahvalila’ na najokrutniji način”, kazala nam je Anja Mujčinović.

Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS, rekla je da je Sudsko vijeće presudu Jovkovićevoj donijelo nakon što je uvažilo žalbu banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva na prvostepenu presudu u Okružnom sudu u Banjaluci, a gdje je bila osuđena na 12 godina zatvora.

“Žalba odbrane Kristine Jovković odbijena je kao neosnovana. Preinačena je odluka o kazni, pa je ona povećana sa 12 na 14 godina zatvora. Sud smatra da će se ovom kaznom postići svrha kažnjavanja. U izrečenu presudu Jovkovićevoj biće uračunato vrijeme koje je provela u pritvoru”, kaže Despotovićeva.

A u pritvoru je Jovkovićeva od 20. novembra prošle godine. Banjalučki Okružni sud joj je prvostepenu presudu izrekao 5. juna ove godine. Odbrana je, podsjetimo, smatrala da se ovdje radi o ubistvu na mah i u žalbi je tražila blažu kaznu, ali je ta žalbe odbijena.

Jovkovićeva je, kako stoji u optužnici po kojoj je proglašena krivom, banjalučkog fotografa ubila kuhinjskim nožem ukupne dužine 32 cm i dužine oštrice 18 cm, kojim ga je, kako je navedeno, ubola ukupno 11 puta.

Povrede su, kako se navodi, prouzrokovale masivno unutrašnje iskrvarenje, te je poznati banjalučki fotograf, čija je smrt potresla brojne Banjalučane, podlegao ubrzo nakon što je izboden.

Prema ovoj presudi, Jovkovićeva je nakon ubistva pokušala da sakrije zločin, pa je dva ćebeta i jednu plahtu, natopljene krvlju, ubacila u dvije plastične vreće u namjeri da ih baci.

“Kada sama nije uspjela da sakrije izvršenje krivičnog djela, 20. novembra prošle godine oko podneva pozvala je svoju majku i njoj saopštila da je ubila Mujčinovića”, navedeno je u optužnici.

Jovkovićeva je, prisjetimo se, bila dugogodišnji zavisnik o narkoticima.

FAKTI

-Zločin se dogodio u Solunskoj ulici u Banjaluci, na broju 73, u kući koju je Mujčinović koristio.
-Mladića izbola kuhinjskim nožem ukupne dužine 32 cm i dužine oštrice 18 cm.
-Povrede prouzrokovale masivno unutrašnje iskrvarenje, te je Mujčinović podlegao ubrzo nakon što je izboden.
-Tijelo premjestila u drugu prostoriju, a zatim djelimično zamotala u vreću, nakon čega je tu prostoriju zaključala.
-Pokušala da sakrije zločin, pa je dva ćebeta i plahtu, natopljene Mujčinovićevom krvlju, ubacila u plastične vreće da ih baci.
-Kada sama nije uspjela da sakrije ubistvo, pozvala majku i njoj saopštila da je ubila Mujčinovića.

(nezavisne)