Vijesti 09.03.2016.

Šetnja u Banjaluci kao podsjećanje na NATO bombardovanje

ČITANJE: 1 minuta
Bombardovanje-posta-720x340
Udruženje građana “Istočna alternativa” Republike Srpske najavilo je da će 24. marta u Banjaluci održati mirnu šetnju kao znak sjećanja na početak NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije na taj dan prije 17 godina.

Na ovaj način članovi Udruženja žele da podsjete na nevine srpske žrtve i odaju im poštu, kao i na zločine koje NATO počinio ubijajući nedužno stanovništvo, te ukazati na nepravdu učinjenu srpskom narodu.

Ovo udruženje u saopštenju ističe da želi poslati poruku i opomenuti zločince da će ih kad-tad stići kazna za zločine počinjene u akciji koju su sramno i cinično nazvali “milosrdni anđeo”, a ubijali su djecu i civile.

U saopštenju se navodi da “Istočna alternativa” želi da sačuva od zaborava zločine koje je bombardujući Srbiju, a nekoliko godina prije toga Republiku Srpsku, NATO počinio srpskom narodu.

-Moraju se upoznati mlađi naraštaji o tim zločinima koji ne smiju biti zaboravljeni jer se posljedice bombi punjenih osiromašenim uranijumom još osjećaju i izazivaju razna oboljenja kod stanovništva koje je izloženo uticaju zračenja u blizini mjesta gdje su te bombe padale- poručuju iz Udruženja.

U saopštenju se ističe da “Istočna alternativa” šetnjom u Banjaluci, najavljenom za 24. mart u 16.00 časova, želi da izrazi zahvalnost Rusiji i njenom predsjedniku Vladimiru Putinu za veliku podršku koju pruža Republici Srpskoj i njenoj vlasti koja je spremna da odbije saradnju sa NATO ubicama.

(Agencije)