Magazin 02.12.2015.

Sigal: Ako hoćete, podučavaću vaše specijalce!

ČITANJE: 2 minute
stiven-sigal
Američki glumac Stiven Sigal, kome je na Alfa BK Univerzitetu u Beogradu uručen počasni doktorat, izjavio je da bi prihvatio da obučava borilačkim vještinama srpske specijalce, da će se u Srbiju sigurno vratiti, te da će u Srbiji snimati filmove.

“Nisam dobio zvaničan zahtjev, ali prihvatio bih ukoliko bih dobio ponudu da obučavam srpske specijalce, rekao je Sigal odgovarajući na pitanja studenata. Dodao je da se time i inače bavi, ali i primjetio da srpski “momci” iz te branše koje je vidio tokom posete Srbiji “sasvim dobro izgledaju”.

Sigalu, koji je i instruktor borilačkih vještina i jedan od najpoznatijih filmskih “tabadžija”, predsjednica Savjeta Alfa BK Univerziteta Milanka Karić uručila je danas počasni doktorat na Fakultetu za sport u okviru tog univerziteta.

Sigal je zatim u razgovoru sa studentima rekao da će se svakako vratiti u Srbiji i da namjerava da snima filmove, za šta je, kaže, dobio i podršku od predsjednika Tomislava Nikolića, premijera Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

“Dobio sam ogromnu podršku i to je razlog zašto mogu da kažem da ću se hiljadu posto vratiti ovde i snimati filmove”, kazao je Sigal. U prepunoj sali Sigal je odgovarao na razna pitanja, pa i ona šaljiva.

Na primjer, na pitanje – ko je jači vi ili Čak Noris, Sigal je rekao – Čak ima skoro 80 godina, pa procijenite sami.

Sigal je potvrdio da je veliki prijatelj predsjednika Rusije Vladimira Putina primjetivši da su ruski i srpski narod bratski povezani.

Na pitanje kako je uspio da postane veoma uspješan kao glumac, majstor borilačkih vještina, muzičar i porodični čovjek, Sigal je kazao da je sve moguće ako se neko jako trudi, kao i da se nikada ne stidi bilo čega što je do sada radio, jer je uvijek davao sve od sebe.

(Agencije)