Magazin 28.02.2021.

SIGURNI REŽIM RADA Tviter novom funkcijom olakšava blokiranje profila

ČITANJE: 1 minuta

“Sejf mod” će biti jedna od inovacija koje će biti implementirane u “sigurni režim rada”, a korisnici će moći, pored blokiranja naloga koji krše pravila ove društvene mreže, da ih “utišaju”, odnosno da ne dobijaju obavještenja o njima.

Tviter će, inače, automatski označavati naloge koji su skloni digitalnom zlostavljanju i prepoznati su kao “spam”, pa će tako i ograničavati načine na koje ti nalozi mogu da vrše interakciju sa vašim nalogom, piše portal The Verge.

Ovo je još jedna u nizu finkcija koje Tviter uvodi u cilju smanjenja broja zlonamjernih i uvredljivih poruka, a pored toga, već je uvedeno i mnoštvo drugih alata koji “filtriraju” uvredljive objave.

Osim ove funkcije, tu je i još jedna koju je Tviter nedavno uveo “Super Follows”, opcija koja omogućava korisnicima sa velikim brojem pratilaca da dodatno zarade.

Naime, oni mogu da naplaćuju pristup određenom dodatnom sadržaju na svom profilu, ali klasične objave i dalje svima ostaju dostupne. Oni koji spadaju u “Super pratioce” imaju pristup posebnim grupama, dodatnim tvitovima i slično, prenosi b92.

(A.M.)