Vijesti 03.10.2016.

Silovatelju iz Čelinca određen pritvor

ČITANJE: 2 minute

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Miroslavu Gavriću (33) iz Čelinca, osumnjičenom da je preko vikenda silovao 64-godišnju žene iz opštine Čelinac.

Gavrić, koji je i ranije osuđivan za silovanje, tereti se da u noći između petka i subote provalio u kuću žrtve i brutalno je silovao. Uhapšen je ubrzo nakon napada, a nesrećna žena je zbog teških povreda zadržana na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Pritvor je određen na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci koje Gavrića tereti za teži oblik silovanja za koje je Krivičnim zakonom Republike Srpske zaprijećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

– Pritvor je određen zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, kao i zbog vanrednih okolnosti jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 ili više godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice – navode Okružnom sudu u Banjaluci.

Ovaj slučaj šokirao je Čelinac i okolna sela, posebno zbog činjenice da je osumnjičeni Miroslav Gavrić i 2014. godine silovao 24-godišnju mještanku. Zbog toga je osuđen i u zatvoru je bio do jula ove godine, kada je zbog dobrog vladanja pušten dva mjeseca prije isteka kazne.

Taj slučaj dogodio se u aprilu kada je Gavrić na lokalnom putu presreo ženu, koju je te noći sreo kod prijatelja na slavi. Nakon što je žrtva krenula kući, Gavrić je pošao za njom i pod prijetnjom nožem odvukao ju je pored puta, gdje ju je pretukao i silovao.

I prije tog napada Gavrić je bio evidentiran kao seksualni prestupnik, jer je na području opštine Laktaši napastvovao ženu. Međutim, tada nije odgovarao krivično već prekršajno.

(Srpskacafe)