Biznis 09.01.2016.

SIM kartice odlaze u zaborav

ČITANJE: 1 minuta
facebook-messenger-platform-mark-zuckerberg
Generalni direktor Facebook Messengera David Markus izjavio je kako će telefonski brojevi uskoro postati bespotrebni, jer će primati u komuniciranju u potpunosti preuzeti aplikacija Messenger.

Messenger aplikacija mjesečno ima oko 800 miliona aktivnih korisnika, a samo u posljednjih šest mjeseci popularna društvena mreža za razmjenu poruka dobila je 100 miliona korisnika. Markus ističe kako Messenger svojim korisnicima trenutno pruža sve mogućnosti koje su nekada imali klasični telefoni, a to je razmjena poruka i glasovni pozivi, što će telefonske brojeve veoma brzo učiniti u potpunosti beskorisnim.

Dodatne prednosti Messengera su i opcije slanja i primanja novca, slanje fotografija, datoteka i to sve bez ikakve potrebe o broju telefona osobe s kojom komuniciramo. Direktor Messengera naglasio je i neke dodatne funkcionalnosti koje pružaju, a koje sve više koriste kompanije, poput grupnih poruka i mogućnosti jednostavne razmjene informacija sa većim brojem ljudi.

Razvojnim tim Messengera naporno radi na razvoju interaktivnih opcija, a korisnicima će uskoro biti omogućeno putem Messengera izvršiti rezervaciju u restoranu, poslati cvijeće dragoj osobi ili napraviti određene planove. Cilj je nadogradnja aplikacije, kako bi se rješavali stvarni problemi korisnika, a 2016. godina biće veoma važna kada su u pitanju noviteti.

(NN)