Simbolično vraćeni „ključevi grada“

Povodom završetka „Nedjelje djeteta“, učenica Osnovne škole „Miroslav Antić“ iz Borkovića, Dunja Čajić, simbolično je vratila „ključeve grada“ gradonačeniku Igoru Radojičiću.

U proteklih sedam sedam dana, Dunja je, zajedno sa svojim drugarima iz škole, simbolično upravljala gradom. Ona je kazala da joj se „čini kako je to zanimljiv posao“, a od njenih dužnosti, kao male gradonačelnice, izdvojila je upozoravanje drugara da budu pažljivi na nastavi, slušaju učitelje i roditelje i da se bave što više sportom.

Gradonačelnik Radojičić je podsjetio da Grad tradicionalno, nizom manifestacija, obilježava „Nedjelju djeteta“.

Na različite načine ukazali smo na prava djece, a Grad se svakako trudi da svoj našoj djeci stvori što bolje uslove za školovanje i odrastanje – rekao je Radojičić i dodao da je u školi u Borkovićima nedavno saniran krov, u okviru velike sanacije škola na cijelom području Banje Luke.

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.