Svijet 15.10.2022.

SIMPATIČAN LIVE STREAM BRITANSKOG TABLOIDA: Može li Liz Tras nadživjeti zelenu salatu?

ČITANJE: 1 minuta

Britanski tabloid u petak je organizovao “utrku” Liz Tras protiv zelene salate, pitajući čitatelje misle li da će premijerka koja je posljednjih dana kritikovana izgubiti posao prije nego što povrće istrune.

Tabloid Daily Star objavio je live stream svježe zelene salate pored fotografije Tras.

“Koja će zelena salata trajati duže?”, pitali su u objavi na Twitteru koja prikazuje live stream koji je prikupio preko 50.000 lajkova u prvih pet sati na mreži.

Ovakav potez tabloida uzrokovan je komentarom u drugom mediju. U kolumni objavljenoj ove sedmice pod naslovom “The Iceberg Lady”, časopis Economist opisao je da Tras ima “rok trajanja zelene salate”.

Live stream je izazvao brojne komentare na društvenim mrežama, a brojni korisnici su pohvalili smisao za humor te predložili da se onome ko je zaslužan za ideju da povišica. Tras je preuzela dužnost prije manje od mjesec dana, obećavši da će radikalno preoblikovati britansku ekonomiju kako bi okončala godine usporenog rasta.

Premijerka je nedavno priznala da se Velika Britanija suočava s “vrlo turbulentnim i olujnim vremenom”, ali je rekla da će njena politika dugoročno dovesti do “ekonomije s visokim rastom i niskim porezima”.

Oznake: Liz Tras