Vijesti 23.10.2018.

SIMULIRAN POŽAR Vatrogasci izveli pokaznu vježbu u školi „Aleksa Šantić“

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici banjalučke vatrogasne jedinice danas su izveli taktičko – pokaznu vježbu u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“, u kojoj su učestvovali đaci, nastavno osoblje, predstavnici civilnog sektora i volonteri Crvenog krsta.

Komadant brigade Aleksandar Majstorović, istakao je da se radi o taktično-pokaznoj vježbi u okviru redovnih aktivnosti vatrogasne jednice.

Prema zamišljenom scenariju, do požara je došlo u učionici za informatiku. Zbog jakog dima, nekoliko đaka i nastavnika bilo je spriječno da se evakuiše te su pozvani vatrogasci koji su ubrzo na licu mjesta bili sa tri vozila.

– Vatrogasci su, koristeći specijalno vozilo sa automehaničkim ljestvama, evakuisali đake i nastavnike – istakao je Majstorović.

Po okončanju vježbe, đaci su imali mogućnost da se detaljnije upoznaju sa mogućnostima specijalnih vozila koja su učestvovala u vježbi. Posebnu pažnju izazvalo je vozilo sa automehaničkim ljestvama, koje je u sastavu brigade od prošle godine. Banjalučki vatrogasci jedini u BiH posjeduju vozilo ovog tipa, namijenjeno za spasavanje sa visina i iz dubina, gašenje požara, elementarne nepogode, kao i druge vidove vatrogasnih intervencija.

– Naša jedinica je među najopremljenijim i najobučenijim vatrogasnim jedinicama u regionu i spremni smo da u toku 24 časa djelujemo u bilo kom trenutku – zaključio je Majstorović.