Vijesti 26.07.2016.

Sin svjedočio tragediji: Izašao iz vozila da se odmori i pao niz liticu u Vrbas

ČITANJE: 2 minute

Nenad Milašinović (45) iz Banjaluke poginuo je nakon pada sa litice u reku Vrbas.

Tragediji je svjedočio sin nastradalog, koji je sa ocem kobnog dana krenuo na more. Slučaj je Policijskoj stanici u Mrkonjić Gradu prijavljen 19. jula u poslijepodnevnim časovima.

O svemu je odmah obavješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio da se preduzmu sve radnje da se utvrde tačne okolnosti tragedije. Utvrđeno je da je Milašinović kobnog dana sa sinom krenuo na godišnji odmor u Hrvatsku. Vozili su se autom i zaustavili u mjestu Ugar da se odmore i okrepe, ne sluteći da će ih za nekoliko trenutaka pogoditi nezapamćena tragedija.

– Nakon što su izašli iz auta, u jednom trenutku otac je prišao preblizu rubu litice, izgubio ravnotežu i survao se niz provaliju u rijeku, zadobivši teške povrede i prelome po cijelom tijelu – ispričao je izvor „EuroBlica“ blizak policiji.

Uslijed teških povreda vitalnih organa, Milašinović je podlegao na mjestu pada.

Tužilac je naredio da se izvrši spoljni pregled tijela, kako bi se otklonile sve nedumice da li se radilo o nekom krivičnom djelu.

– Iako je u prvi momenat zatražena i obdukcija od nje se odustalo, pa je izvršen spoljni pregled beživotnog tijela kojim je utvrđeno da nema tragova koji bi ukazali da se radi o krivičnom djelu – izjavio je izvor „EuroBlica“ blizak istrazi.

Prijatelj nastradalog Milašinovića, koji je zamolio da mu ne navodimo ime, ispričao je za „EuroBlic“ da je tragedija zavila kompletnu porodicu u crno.

– Nenad je bio dobar čovjek i još ne možemo vjerovati kakva ga je sudbina snašla – ispričao je prijatelj pokojnika za „EuroBlic“.

Podsjetimo, u junu ove godine na gotovo identičan način, nakon pada sa litice, nastradao je Mile Mitrić (30) iz Šipova. On je tokom proslave seoske slave u selu Rid, koja se svake godine obilježava na Spasovdan, pao niz liticu i poginuo.

Nastradali Mitrić je sa prijateljima i mještanima kobnog dana bio gost na proslavi koju su ove godine na svom imanju organizovali slavni NBA košarkaš i njegov otac Darko i Milorad Miličić. Uviđaj je otkrio da je mladić otišao do ruba litice kako bi obavio fiziološku potrebu, nakon čega je izgubio ravnotežu i pao niz liticu.

Policija

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je za „EuroBlic“ da je tragedija u mjestu Ugar prijavljena Policijskoj stanici Mrkonjić Grad.

– Policiju je pozvao građanin i prijavio da je muška osoba pala sa litice u rijeku Vrbas – objasnila je ona.

(Blic)