Vijesti 18.12.2020.

Sindikat medija i grafičara RS: Nedopustiv bilo kakav oblik prijetnji

ČITANJE: 1 minuta

Sindikat medija i grafičara Republike Srpske saopštio je danas da je nedopustiv bilo kakav oblik prijetnji novinarima i uputio punu podršku zaposlenima u Redakciji “Nezavisnih novina”, koji su prijavili policiji da im je nepoznata muška osoba putem telefona uputila prijetnje po život.

U saopštenju iz ovog sindikata ističe se da zaposleni u medijima imaju pravo na svoj rad, te zagarantovanu fizičku i svaku drugu sigurnost pri obavljanju radnih zadataka.

“Sindikat medija i grafičara Republike Srpske najoštrije osuđuje prijetnje novinarima koje su postale sve učestalije na našim prostorima. Na ovaj način dajemo podršku redakciji `Nezavisnih novina`”, navodi se u saopštenju iz ovog sindikata.

Redakcija “Nezavisnih novina” juče je prijavila policiji da je nepoznata muška osoba putem telefona pozvala redakciju u Banjaluci i uputila prijetnje po život.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da policija preduzima sve neophodne mjere i radnje kako bi rasvijetlila prijetnje koje su juče upućene redakciji “Nezavisnih novina”.

(Srna)