Politika 15.03.2024.

Siniša Vidović u delegaciji posmatrača iz Republike Srpske na predsjedničkim izborima u Rusiji

ČITANJE: 1 minuta

Siniša Vidović biće posmatarač na predsjedničkim izborima u Rusiji koji su danas počeli, a trajaće do 17. marta.

Delegacija iz Republike Srpske je jedna od delegacija iz 36 zemalja i pet međunarodnih organizacija koje će posmatrati predsjedničke izbore u Rusiji.

Siniša Vidović, savjetnik predsjednika NSRS, jedan je od posmatrača iz RS koji je ovom prilikom naglasio značaj daljeg razvoja rusko-srpskih odnosa i koliko je taj odnos bitan za stabilnost i napredak Republike Srpske.

“Velika je odgovornost biti danas posmatrač na izborima u koje su uprte oči cijeloga svijeta“, izjavio je Vidović.

“Dilema ne postoji. Uvjeren sam u ishod izbora koji će značiti još šest godina zdrave i kvalitetne predsjedničke pozicije gospodina Vladimira Putina”, naglasio je Vidović.

On je izjavio i da su ovo izbori sa maksimumom demokratije, a mogućnost glasanja obezbijeđena je i elektronskim putem za one koje su se prethodno registrovali u u sistemu.

Podsjećamo, u Rusiji je danas počelo glasanje na izborima za predsjednika Rusije. Prvi su svoje pravo glasa iskoristili stanovnici Kamčatke, a izbori u zemlji koja se proteže kroz 11 vremenskih zona trajaće do nedjelje naveče. Centralna izborna komisija Rusije registrovala je četiri predsjednička kandidata: Nikolaj Haritonov (Komunistička partija), Leonid Slucki (LDPR), Vladislav Davankov (Novi ljudi) i Vladimir Putin (samostalni kandidat). Za izbore je pripremljeno više od 94.000 biračkih mjesta i odštampano 113,6 miliona glasačkih listića.