Politika 16.05.2021.

SINIŠA VIDOVIĆ (US): Kome smeta spomen-crkva u kampusu banjalučkog univerziteta?

ČITANJE: 1 minuta

Samo pokretanje priče o mogućoj izgradnji spomen-crkve poginulim studentima i radnicima Univerziteta u proteklom ratu, koja bi bila smještena u krugu Kampusa, iznijelo je na površinu mnoge licemjere i izdajice, smatra Siniša vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske.

– Svi oni koji su finansirani od strane Federacije BiH, okomili su se na SPC. Čak i neki profesori nisu podržali ovu ideju. Na glasanju su bili protiv ili suzdržani. Ljudima poput njih uvijek smeta sve što ima bilo kakve veze sa Srbima i srpskim identitetom, a ostaju gluvi i nijemi na kladionice i ostale pojave koje štete i srpskoj omladini i narodu – dodaje Vidović.

– Oni imaju patološku potrebu da se dodvoravaju Sarajevu i svaki put oštro reaguju na sve što ujedinjuje srpski narod. Takvi će ostati upamćeni kao Jude, jer su prodali i ruke kojima pišu i mozgove nekome ko nije naklonjen ni dobronamjeran prema Srbima. I u sklopu Harvarda je kampus u kom se nalaze učionice, parkovi, knjižara, crkva i sve ostalo što je potrebno studentima. Oni i njima slični se ponašaju baš kao da je i dalje komunizam – zaključuje Vidović.

(SB)