Vijesti 27.12.2022.

SIPA hapsi na području Bijeljine i Ugljevika

ČITANJE: 1 minuta

Na 13 lokacija na području Bijeljine i Ugljevika vrše se hapšenja i pretresi objekata i vozila koja koriste osumnjičeni za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenom međunarodnom trgovinom opojnom drogom i pranjem novca, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Riječ je o predmetu u kojem se koriste dokazi dobijeni dešifrovanjem “Skaj” i “Anom” aplikacija, a predmet se odnosi na bijeljinsku grupu osumnjičenih.

Akcija se sprovodi prema nalogu Tužilaštva BiH, Agencije za istrage i zaštitu BiH i Ministartsva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Tužilaštvo BiH je istaklo da sa partnerskim agencijama u BiH i inostranstvu radi na istrazi protiv osumnjičenih koji se terete da su duži vremenski period činili krivična djela organizovanog kriminala povezana s neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga, pranjem novca stečenog nezakonitim aktivnostima i ostalim povezanim krivičnim djelima.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku od 24 časa biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima, prijedlogu pritvora ili mjera zabrane i daljim istražnim radnjama u predmetu.

(Srna)

Oznake: Bijeljina, SIPA, Ugljevik